Hárommilliót gyűjtöttek futással az orvosok!

Több mint három millió forint gyűlt össze azon a különleges adománygyűjtési akción, melyet pécsi gyermekorvosok szerveztek beteg kisgyermekek számára. Körbefutották a Balatont, az őket támogatók pénzéből pedig csúcstechnológiás eszközöket szereztek be. A futás végeredménye két vénaszkenner lett a pécsi klinikák számára.

Május végén zajlott az UltraBalaton futóverseny, ahol a pécsi gyermekklinika orvoscsapata is megmérettette magát és körbefutotta a magyar tengert. A versenyt egy jótékonysági akcióval kapcsolták össze: az őket adományokkal támogató magánszemélyek, szervezetek, vállalatok és az önkormányzat segítségével modern orvosi eszközöket vásárolnak a beteg gyermekek számára.

A sikeres vállalkozás után Őri László, Pécs alpolgármestere köszöntötte a futókat a városházán. Elmondta, egy társadalom érettségét jól mutatja az, miként képes a cél érdekében összefogni. Ez az akció jól példázza azoknak a pécsi orvosoknak az elhivatottságát, akik a külföldi helyett a hazai pályát választották, hogy a pécsiek gyermekeit gyógyítsák.

Támogatók tömege állt az orvosok mellé, több mint három millió forint jött össze, amiből két vénaszkennert is sikerült beszerezni.

Őri László és a csapat tagjai

Dr. Horváth Gábor gyermekorvos, a csapat tagja elmondta, mikor megszületett az ötlet, még rengeteg kérdés volt a fejekben: hogyan lehet a futásra munka mellett felkészülni, hogyan jöhet össze annyi támogató és adomány. Végül meglepően sok anyagi és lelki támogatást kaptak, a város is a kezdeményezésük mögé állt.

Rengetegen buzdították az orvosokat

– Rengetegen kerestek meg minket, buzdítottak és ennek meg is lett az eredménye! Az összegyűlt több mint három millió forintból két vénaszkennert is be tudtunk szerezni.

A rezidens orvos elmondta, a jövő hétvégét a Tisza-tónál töltik, a Balatonhoz hasonlóan ezt is körbefutják – ez több mint száz kilométer. Ezzel nem csupán jótékony célokat szolgálnak, de meg szeretnék mutatni, hogy a sport mennyire fontos, az egészséges életvitel része.