Hatalmas durranás volt a városi gyereknap

Imádták a Nerf lövöldözős játékait

Egy napra minden pécsi és a városhoz közel élő kisgyerek szuperhőssé válhatott. A városi gyereknap nagy siker volt, több mint 16 ezer látogató volt kíváncsi május utolsó napján a két rendezvény-helyszín kicsiknek és nagyoknak egyaránt szóló program-kavalkádjára.

hirdetés

Hatalmas durranás volt az idei városi gyereknap. A szuperhősök által behálózott rendezvény két helyszínén, az Expo Center Kiképzőtáborában és a Zsolnay Negyed Nyugalom-szigetén is rengetegen voltak. A Kiképzőtáborban több mint 16 ezren jártak.

Rengetegen voltak kíváncsiak a cukorkaágyúzásra
Rengetegen voltak kíváncsiak a cukorkaágyúzásra

A két helyszín között a gyereknapozóknak nem kellett a városi buszjáratokra várniuk, ugyanis a Tüke Busz Zrt.-nek köszönhetően felugorhattak a Hős-Járatra, ami kizárólag az Expo Center és a Zsolnay Negyed között ingázott fél óránként.

Folyamatosan tele volt a Hős Járat
Folyamatosan tele volt a Hős-Járat

Az Expo Center a bátorságpróbák bázisa volt, tele akciódús, látványos programokkal. A rendezvény fő támogatója, a Hasbro ide hozta el a Nerf játékfegyverek céllövöldéjét és a Littlest Pet Sho karavánjuk is itt táborozott le, csak hogy a kisfiúk és a kislányok is kedvükre játszhassanak.

Imádták a Nerf lövöldözős játékait
Imádták a Nerf lövöldözős játékait

De volt itt még állatsimogatás, cukorkaágyú, Xbox-játékok, Segway-pálya, biciklizés, pónilovaglás, lámanézegetés, óriási méretű társasjátékok, falmászás, drift-bemutató is. A szervezők az egészség fontosságáról sem feledkeztek meg, így az érdeklődők a sóterápia rejtelmeibe nyerhettek bepillantást az Indiso standjánál, valamint a vállalkozó kedvűek akár vért is adhattak a kijelölt véradóponton.

Óriás társasjátékokban nem volt hiány
Óriás társasjátékokban nem volt hiány – A képen a Tettye Forrásház óriástársasa látható

Arról nem is beszélve, hogy a kicsik itt találkozhattak olyan igazi, mindennapi szuperhősökkel is, mint a tűzoltók és a mentők, akik természetesen látványos bemutatót is tartottak nekik.

A nyereményjátékokat várta minden gyerek
A nyereményjátékokat várta minden gyerek

A felhőtlen játékáradatba a rendezvény szervezői nyereményjátékot is beépítettek, ugyanis az apróságok egy úgynevezett Szuperhős igazolványba gyűjthettek pontokat a teljesített állomások után, melyekkel értékes nyereményeket nyerhettek, akár óránként.

Volt választék izgalmas játékokból
Volt választék izgalmas játékokból

A Zsolnay Kulturális Negyedben az Expo Centerhez képest sokkal nyugodtabb volt a légkör, a Zsolnay Pikniken a gyereknapozásban megfáradt gyerekek és szüleik kipihenhették a pörgős játékok fáradalmait.

A gyerekek felpróbálhatták a tűzoltók sisakját is
A gyerekek felpróbálhatták a tűzoltók sisakját is

Itt lazulhatott mindenki egy jót a NoSalty alapítójával, de volt Bóbita Kalandtúra, és ütős koncertet adott Csemer Bogi – azaz Boggie –, az idei Eurovíziós Dalfesztivál magyar résztvevője.

A klasszikus játékok sem maradhattak el
A klasszikus játékok sem maradhattak el (öko-peca a Tettye Forrásház standjánál)

Aki tehát kihagyta az idei monumentális városi gyereknapot az bánhatja, a két helyszín több mint 100 programja ugyanis nagyon összehozta a pécsieket, és persze azokat is, akik kizárólag ezért a nagyszabású eseményért látogattak el hozzánk.

Még több fotó az alábbi képre kattintva tekinthető meg: