Hatalmas üzemcsarnokkal bővült a pécsi elektrotechnikai cég

Az alapításának 35. évét ünneplő pécsi Kontakt-Elektro Kft. ismét bővített: az elektronikai berendezésekkel és létesítmények villamosításával, gyártásával foglalkozó cég új, 850 négyzetméter alapterületű üzemcsarnokát pénteken adták át. 

A jelenleg 70 főt foglalkoztató, magyar tulajdonú cég pénteken átadott 850 négyzetméter alapterületű üzemcsarnoka a központi anyag- és áruraktár mellett helyet ad a közeljövőben pályázati támogatással beszerezni tervezett 3D-s lézerközpontnak is. Hirth Ferenc, a cég ügyvezetője az avatási és jubileumi ünnepségen közölte, az új üzemcsarnok öt hónap alatt készült el.

hirdetés
850 négyzetméteres az új üzemcsarnok

Hirth Olivér, a Kontakt-Elektro másik ügyvezetője hozzátette: cégük munkavállalóinak a száma az elmúlt hat évben megduplázódott, de a közeljövőben 10-15 villanyszerelő szakembert, illetve 3-4 villamos-, mechatronikus- és gépészmérnök felvételét is tervezik.

Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára az eseményen arról beszélt, hogy a magyar gazdaságnak minél több ilyen, a nagyvállalati szegmenshez közelítő családi kis- és középvállalkozásra van szüksége.

– Figyelemre méltó a vállalat lokálpatrióta hozzáállása és gyümölcsöző üzletpolitikája, melynek köszönhetően a világ valamennyi kontinensén van gazdasági kapcsolata, és évente a termékeik 65-80 százalékát exportálja – tette hozzá az államtitkár.

Páva Zsolt polgármester elmondta, külön öröm egy olyan cég jubileumi ünnepségen részt venni, mely ízig-vérig Pécshez kötődik: Pécsett, egy garázsból küzdötte fel magát a néhány fős társaság, mely mára közel 70 munkatársat számlál, és az előző évet csaknem 1,6 milliárd forint árbevétel mellett 128 millió forint nyereséggel zárta.

Az új létesítmény már a harmadik saját erőből megvalósított bővítés, a másfél hektáros területen működő Kontakt-Elektro Kft. korábban két, egyenként 1300 négyzetméteres gyártócsarnokot épített. A telephelyen csaknem 6000 négyzetméter építmény biztosítja a cég fejlesztő, tervező, gyártó és kiszolgáló tevékenységeihez a kapacitásokat. 

Hirdetés

1 hozzászólás

Comments are closed.