Határon túliak segítenek a pécsieknek

Erdélyiekkel telt meg a Centrum parkoló péntek délután. Egy 45 fős társaság látogatott Pécsre. A városnézésen kívül most más feladatuk is lesz – arra kérik a pécsieket, hogy szavazzanak nemmel jövő hétvégén az urnáknál, hiszen magyarságunk jövőjéről van szó, ezért is jöttek el messze földről.

hirdetés

Határon túlról érkeztek fiatalok, hogy a népszavazási kampányt népszerűsítsék. Őket fogadta és köszöntötte a belvárosban Csizi Péter országgyűlési képviselő péntek délután. A határon túli magyarok a helyi, pécsi aktivistákkal együtt vesznek részt a kormánypárt kampányában, és buzdítanak mindenkit a népszavazáson való részvételre.

Csizi Péter elmondta, a Fidesz mindig is nagy hangsúlyt fektetett a határon túli magyarsággal való kapcsolatok ápolására, és állandó, élő kapcsolatban vannak külföldi magyar szervezetekkel.

A határon túli magyarok már korábbi kampányok során is segítették a Fidesz saját aktivistáit úgy, ahogy ők is ellátogattak külföldre megsegíteni ügyeiket – ennek hagyománya van.

csizi erdélyiek 2
Csizi Péter köszönti az érkező magyarokat

A határon túli magyar aktivisták a pécsieket fogják segíteni úgy, hogy lakcímről-lakcímre járnak és népszerűsítik az október 2-i részvételt a szavazáson. Természetesen nem minden lakásba csöngetnek be, azokat a lakókat járják végig, akik az elmúlt időszak folyamán aláírták az íveket a közterületeken kihelyezett standoknál, megadták címüket és elérhetőségeiket.

Csizi Péter az erdélyiekhez fordulva elmondta, egy egyszerű kérdést kell csupán feltenni és megválaszolni: Ön szeretné-e, hogy hazánkba migránsok érkezzenek?

Ez a népszavazás nem csupán az ország, hanem az egész magyarság jövőjéről szól, ezért fontos, hogy az erdélyiekkel, kárpátaljaiakkal, vajdaságiakkal és a többi határon túli magyarral együtt buzdítsunk mindenkit a népszavazáson való részvételre – mondta.

csizi erdélyiek 3
“Ez a teljes magyarság ügye” – mondta a képviselő

Összesen kétszáz határon túli magyar csoport fog érkezni a jövő hét során Pécsre. Az első, most érkezett 45 fős csoport Erdélyből, az Erdélyi Magyar Néppárttól jött kampányolni, hétfőn a vajdaságiakat és a kárpátaljaiakat várják, majd a hét második felében felvidéki magyarok jönnek.