Hauni: több száz új munkahely

A Hauni tovább bővítené pécsi gyárát. A dohányipari gépgyártó cég ezirányú törekvése, hogy a jelenlegi 1200 munkahely mellé a jövőben további 200-250 munkahelyet hozna létre, ami egyúttal lehetőséget nyújt a város számára, hogy fejlessze a pécsi vásárteret is.

hirdetés

Lapunk elsőként számolt be arról, hogy a Hauni terjeszkedne, s erről tárgyalások folynak a várossal is. A konkrétumokkal most a pécsi városvezetés is a nyilvánosság elé állt.

– Számunkra nem csak a munkahelyek megőrzése kiemelt jelentőségű, hanem új munkahelyek létrehozása is. Támogatói és partnerei vagyunk minden olyan vállalkozásnak, amely bővíti a pécsi munkahelyek számát, itteni családoknak biztosítva ezzel megélhetést. Ezért a városvezetés tevékenyen partnere a Hauninak is abban, hogy sikerüljön minél előbb bővíteni a pécsi gyárát – közölte lapunkkal a polgármesteri kabinetiroda szerdán.

hauni

Amennyiben csütörtökön a közgyűlés is támogatja, lehetővé teszik, hogy a dohányipari gépgyártó vállalat megvásárolja a telephelyével szomszédos Vásártér egyharmadát.

Több lépcsős fejlesztésről és gyárbővítésről van szó.

Először mintegy 33 ezer négyzetméteren alakít ki új egységet a Hauni és további 20 ezer négyzetméterre kért, illetve kapna elővásárlási jogot. Ez a terület kb. 8 focipályának felel meg egyébként.

– Az első lépésben megvásárolni kívánt 33 ezer négyzetméteres területért 360 millió forintot fizet a cég, melynek egy jelentős részét a vásártér fejlesztésére fogjuk fordítani. A Hauni bővülése ugyanis annyiban érinti a vásárteret, hogy lehetőségünk nyílik az árusító terület átszervezésére, modernizálására úgy, hogy a kereskedők jogai és lehetőségei nem sérülnek, sőt előnyösebb környezetben folytathatják az árusítást, a pécsiek pedig kényelmesebben vásárolhatnak majd, mint eddig – közölték a városházáról.

 • fickó

  Nem tök mindegy, lesz legalább meló!

 • noname1975

  Hát ez tényleg jó. Kérdező olvasó és Ny. Lajos önöknek vagy nagyon jól fizető munkahelyük van, vagy temérdek nyugdíjat kapnak. Mert aki a mai gazdasági helyzetben azt mondja hogy csak azért mert a gyár egy ”egészségtelen” termékeket előállító gyártósorokat gyárt, teremtve ezzel több MUNKAHELYET mint ami van az szerintem inkább halgasson. Egyébként a Hauni NEM csak dohányipari gépeket gyárt… csak szólok… ott van az egészségügyi és gyógyszeripari termékgyártásban is. Meg még sorolhatnám. Úgy hogy idéznék: Bölcs maradtál volna, ha hallgattál volna… enyit erről…

 • válaszoló

  Kedves kérdező olvasó!
  Nem kell támogatni semmit,el kell fogadni és örülni,hogy egyáltalán van még cég aki itt költi el a pénzét,ezzel hozzájárulva a további fejlődéshez! Ez jelentős bevétel az amúgy is leszegényedett városnak!

 • Uránváros

  Nagyon komoly, hogy végre jön egy ilyen hír, hogy többszáz új munkahely létesülhet Pécsen, és sok embernek az jön le, hogy ez ****, mert dohányipari termékeket gyártanak, és a dohányzás káros az egészségre…

 • Cseng

  8 focipályányi terület vajon mire kell nekik. Mit akarnak, azt tudja valaki?

 • Gyurma

  Elvtársak! Próbáljunk meg már örülni a jó híreknek, attól még nem lesz kevesebb az mszmp! A fideszt akarják legyőzni, nem az embereket ugyebár! Szóval hagyjuk a fölös lázítást!

 • Ny. Lajos

  Pár száz új munkahely megéri hogy ezrek halnak meg a “termék” miatt? NEM!!!

 • valaki

  a hauni nem európai piacra gyárt gépeket,főleg nem magyar piacra,szóval ne aggódj,nem fog károsan ériteni az ügy! 🙂

 • Kérdező olvasó

  Bővít a BAT, új telepet vett a Finn utcában. Most bővít a Hauni, ami dohányipari gépeket gyárt. Ez mit jelent? Dohánynagyhatalom lesz Pécs! Itt fog készülni az összes cigi? Nem támogatom. Káros és halálos.