Hazaküldené a migránsokat a Jobbik

A Jobbik pécsi képviselői igennel szavaztak a legutóbbi közgyűlésen akkor, amikor a Fidesz-frakció kormányt támogató javaslatáról döntött a testület. A párt szerint a pécsi ellenzék rajtuk kívüli része köpönyegforgató.

hirdetés

Gyimesi Gábor a témában tartott szerdai sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy egyetértenek a kormány azon törekvésével, amely elutasítja a Brüsszel által szorgalmazott kötelező betelepítési kvótát, ezért is szavazták meg a legutóbbi közgyűlésen a Fidesz-frakció által beterjesztett javaslatot. Mint mondta, nem akarnak migránsokat látni sem Pécsen, sem Magyarországon.

Ennek ellenére kételkednek a Fideszben és Orbán Viktor miniszterelnök szavaiban.

– Hogyan lehet az, hogy még mindig érvényben van egy olyan kormányrendelet, amely szerint a migránsok gyerekeit el kell helyezni az oktatási intézményekben, valamint munkát kell adni számukra a közfoglalkoztatti programban? Orbán Viktor tehát nem azt teszi, amit mond – fogalmazott a pécsi képviselő.

Gyimesi szerint családapáknak és -anyáknak kellene munkát adni
Gyimesi Gábor kételkedik a kormány intézkedéseiben

Szerinte a korábban a Baranya megyei Martonfára tervezett befogadóállomás megépítéséhez szükséges kormányrendelet is érvényben van még, holott ez a jelek szerint ellentétben áll a kabinet azon fellépésével, amellyel a betelepítési kvóta ellen tiltakozik.

Gyimesi Gábor megjegyezte, hogy bár elutasították a Fidesz-frakció javaslatához általuk benyújtott módosító indítványt, ennek ellenére megszavazták az eredeti határozatot. Igaz, az ő javaslatuk arról szólt, hogy ne csak azokat a migránsokat ne engedjék Magyarországra és Pécsre, akiket akaratuk ellenére telepítenének ide, hanem azokat is, akiket nem zavart volna, ha hozzánk “kerülnek”.

Mindezzel együtt szerinte a pécsi ellenzék rajtuk kívüli része köpönyegforgató, hiszen amikor a Jobbik demonstrált a martonfai befogadóállomás megépítése ellen, akkor például az ÖPE színeiben nemrég képviselővé avanzsált Vicze Csilla nem tiltakozott az elképzelés ellen – szemben a lapunkban is megjelent nyilatkozatával