Hazánk és kultúránk ismeretéről tanácskoznak

A pécsi Pollack Mihály szakközépiskola ad otthont a III. Országos Hon- és Népismeret Konferenciának. A három napon át tartó előadások és kerekasztal-beszélgetések célja a tudományág népszerűsítése, oktatása, a helytörténeti ismeretek bővítése.

hirdetés

Egyetemi oktatók, muzeológusok is részt vesznek azon a Pécsen rendezett országos konferencián, ahol egy egész hétvégén át boncolgatják a honismeret oktatását és tudományos megközelítéseit, az előadásokat pedig drámapedagógiai játékok és kirándulások is színesítik.

Az esemény megnyitóján Páva Zsolt polgármester beszédében kifejezte háláját, amiért az esemény fővédnöke lehet, hiszen ő maga is elkötelezett a téma iránt.

Elmondta, ez az év megemlékezésekkel teli, hiszen nem csupán a szigetvári csata 450. évfordulóját ünnepeltük, az 1956-os forradalom és szabadságharc is 60 évvel ezelőtt zajlott.

Páva ZSolt sajtótájékoztató3
Páva fontosnak tartja, hogy minél többen megismerjék történelmünket

A Pécsre látogató vendégeknek pedig fontos említést tenni a Mecseki Láthatatlanokról, akik a szabadságharc bukása után a legtovább ellenálltak, egyedül az országban.

Végül a konferenciára érkezett vendégeket a polgármester megajándékozta egy-egy, a Mecseki Láthatatlanokról készült képregénnyel.