Helesfay nélkül a pont sem lett volna meg

Örülhet az egy pontnak a PMFC labdarúgócsapata a Haladás ellen. A szombathelyiek nagy helyzeteket és egy büntetőt is elpuskáztak Vas László együttese ellen.

hirdetés
Uránia Mozi

Az időre nem lehetett panasza senkinek, ugyanis szikrázó napsütés, kellemes koratavasz fogadta a a Pécs és a Haladás csapatait a Merkantil Bank Liga 27. fordulójában. Nagy kár, hogy a szép idő nem hozta magával automatikusan a szép játékot…

Ugyan a meccs első lehetősége, már a harmadik percben a PMFC előtt adódott, de Geiger távoli kísérlete után mintha elvágták volna a dolgot. Vas László együttese a hátralévő 87 percben nem igazán találta magát. Bár a védekezése szokás szerint összességében jól működött a Pécsnek, de nagyjából ennyi pozitívumot lehetett elmondani. Sőt, azért a Haladás így is ki tudott dolgozni néhány nagy helyzetet, ahol bizony nem egyszer volt szükség Helesfay bravúrjaira.

A szünet után ráadásul még büntetőhöz is jutott a vendéggárda – a PMFC szerencséjére azonban Kiss a lécre vágta a tizenegyeset. Ezt követően még egy félpályás lökettel is próbálkozott Mátyus János gárdája, és bizony itt is szükség volt Helesfay nagy védésére.

Sajnos támadásban totálisan elképzelés nélkülinek tűnt a Pécs, amely így bizony még annak is örülhet, hogy legalább az egyik pontot otthon tudta tartani. Vas László, a Munkás edzője is erről beszélt a lefújás után. Szerinte az akarattal és a szívvel nem volt baj, azonban ennél több is kell a futballhoz, ami szerinte is hiányzott csapatából…

PMFC–Haladás 0-0
Labdarúgó-Merkantil Bank Liga, 27. forduló. Pécs, zárt kapuk mögött. V.: Molnár A. (Kis Z., Kiss B.)

PMFC: Helesfay – Króner (Sági, 83.), Rácz L., Preklet, Németh Márk – Grabant (Hegedűs, 46.), Futó, Geiger (Bartha, 60.), Kónya – Óvári (Bajner, 60), Keresztes (Szabó Z., 71.). Vezetőedző: Vas László.
Haladás: Verpecz – Kállai (Tóth D., 82.), Schimmer, Mocsi, Debreceni (Doktorics, 90.)– Holdampf, Németh Milán – Tóth M. (Németh Márió, 46.), Kiss, Bosnjak – Dragóner (Rácz F., 74.). Vezetőedző: Mátyus János.

Sárga lapok: Grabant (28.), ill. Kállai (43.), Dragóner (71.), Verpecz (84.), Holdampf (93.).