Helyreigazítás


2014. szeptember 29. napján a www.pecsma.hu internetes oldalon megjelent egy cikk “Több milliót osztott ki Kővári embereinek” címmel. A fenti cikkben valótlan, és jó hírnevet sértő kijelentések olvashatóak Vincze Csillával kapcsolatban, miszerint “A pályázatokat és az összegeket – úgy tudjuk – az a Vincze Csilla „civil kuratóriumi elnök” bírálta el, aki rokoni kapcsolatban áll Kővárival”.

hirdetés

Vincze Csilla soha nem volt “civil kuratóriumi elnök”. A 2011-ben indult városi civil döntéshozatali munkába csupán 2014-ben kapcsolódott be, ekkor kapott felkérést az ún. LÉPJ -Légy Pécs jövője! elnevezésű civil pályázati keretprogram során benyújtott pályázatok elbírálására felállított eseti kuratóriumban betöltendő tagságra. A fenti nyolctagú grémium minden tagja egyenrangú félként vett részt a döntéshozatalban, konszenzusos alapon hozott döntést.

Vincze Csilla semmilyen rokoni kapcsolatban nem áll Kővári Jánossal.

Vincze Csilla a Nevelők Háza Egyesület ügyvezető igazgatója 1994 óta, mely szervezet civil segítő – szervezetfejlesztő – szakmai előkészítő tevékenysége nyomán közvetlenül és közvetve több milliárd forint fejlesztési érkezett Pécsre.Vincze Csilla soha nem volt és jelenleg sem tagja pártnak, vagy képviselőjelöltet állító szervezetnek, a Nevelők Háza Egyesület közhasznú civil szervezetként a 2011. évi CLXXV. tv. 34§ (1)d)pontja értelmében közvetlen politikai tevékenységet nem folytat, szervezete pártoktól független, azoknak anyagi támogatást nem nyújt.