Hétfőn újranyit a pécsi önkormányzat összes óvodája és bölcsődéje

Örülhetnek a gyerekek, végre újra találkozhatnak ugyanis a pajtásokkal. A pécsi önkormányzat lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint május 25-e, hétfőn újranyit minden a kezelésükben működő óvoda és bölcsőde.

hirdetés
Uránia Mozi

Aznap ugyanis hatályba lép az óvodák és bölcsődék újranyitásáról, valamint nyári táborok megszervezéséről szóló kormányrendelet, mely rögzíti, hogy Budapest területének kivételével valamennyi magyarországi óvoda és bölcsőde újranyit, és a vészhelyzet előtti szokásos rendben működik tovább május 25-ével kezdődően.

„Pécs polgármestere közvetlenül az egészségügyi veszélyhelyzet kihirdetése után rendkívüli szünetet, illetve ügyelet biztosítását rendelte el a város óvodáiban és bölcsődéiben. Az önkormányzat az azóta eltelt időszakban folyamatosan monitorozta a pécsi óvodás és bölcsődés gyermekek szüleit. Az intézmények, csoportok nyitását az igényekhez igazítottuk annak érdekében, hogy a pécsi szülők visszatérése a munkahelyükre ne múlhasson a gyermekek ellátásán” – írják az önkormányzati közleményben.

Ugyanebben Közölték, hogy május 25-e, hétfőn a kormányrendelet értelmében újra az egészségügyi veszélyhelyzet előtt megszokott rendben nyitnak ki a pécsi önkormányzat óvodái és bölcsődéi.

Fontos tudnivaló a szülők részére, hogy az óvodák és bölcsődék azon gyermekeknek tudnak május 25-én, hétfőn étkezést biztosítani, akiknek a szülei ezt az igényt május 22-e, péntekig jelzik az intézmény felé.

Az eddigi, korlátozott működésről a PécsTv forgatott a napokban:

Kiemelt képünk illusztráció.

Hirdetés