Hétszázmillióból felújítják az összes háziorvosi rendelőt Pécsen

Tovább modernizálódott a központi ügyeleti ellátás Pécsett: új szolgálati gépjárművel közlekedhetnek az ügyeletes háziorvosok. A rendelkezésükre álló két autó egyikét már tavaly nyáron lecserélte a pécsi önkormányzat, a másodikat most váltották le. Az alpolgármester szerint ez is a városban indult hétszázmilliós egészségfejlesztési program része. 

Befejezte szolgálatát a másik sok százezer kilométert futott Mitsubishi Pajero gépjármű is, ami hosszú évekig a központi ügyeletes háziorvosok rendelkezésére állt. A most átadott autó, akárcsak a tavalyi, egy vadonatúj fehér Suzuki Vitara. Tavaly nyáron és most is 5 millió forintot fordított a városvezetés a központi ügyeleti ellátás gépjárműinek cseréjére.

Őri László, Pécs alpolgármestere az autó átadásán elmondta, az elmúlt években tudatos egészségfejlesztési program indult el Pécsett. A város és a kormányzat mintegy 20 milliárd forintot költött az ellátás színvonalának emelésére. Emlékeztetett, megújult a Janus Pannonius Klinikai Tömb, az onkológia épülete, a vérellátó, korszerűsítették a Lánc utcai rendelőintézetet is.

Megtörtént a második autó átadása is

– Régi adósságunk, a kertvárosi rendelőintézet kialakítása is a végéhez közeledik, nemsokára birtokba vehetik az orvosok és a betegek. De az uránvárosiak is kiemelt figyelmet kapnak: a Kőrösi Csoma Sándor utcában új háziorvosi rendelőket alakítunk ki, valamint a Veress Endre utcai rendelőintézet felújítását is szeretnénk elvégezni a közeljövőben – mondta Őri. – Terveink között van az összes, önkormányzati tulajdonban lévő háziorvosi rendelő felújítása, az infrastrukturális fejlesztésekre mintegy 700 millió forint jut. Reményeink szerint a nyáron már munkába állhatnak a kivitelezők is – tette hozzá.

Az alpolgármester maga tesztelte a Suzukit