Hiába a kerítés, ha jön a kvótarendszer

Megkezdődött az októberi népszavazásra buzdító kampány. A kényszerbetelepítés elleni referendummal kapcsolatosan tartottak sajtótájékoztatót Csizi Péter és dr. Hoppál Péter fideszes országgyűlési képviselők Pécs belvárosában. Hangsúlyozták, kötelességünk élni demokratikus szavazati jogunkkal a minket érintő, az ország jövőjét érintő kérdésben.

hirdetés

– Meg kell védenünk nemzeti identitásunkat, kultúránkat, nemet kell mondanunk Brüsszelnek, Európa „vízfejének” október 2-án. Hallatnunk kell hangunkat az unióban: nem, Magyarország nem kér a kötelező betelepítésekből – mondta Csizi Péter.

Hozzátette: most pártpolitikától független döntésről van most szó, ezért mindenkit arra biztat, menjen el szavazni, nyilvánítsa ki véleményét a kötelező betelepítéssel kapcsolatban.

A Fidesz városszerte 10 standot helyezett ki, ahol tájékozódni lehet a kvótarendszerről, a migrációs nyomásról, a kötelező betelepítés hátrányairól.

petinek, hl07
Csizi Péter a szavazást népszerűsítő standnál

– A pécsiek egyszer már egybehangzóan nemet mondtak a NATO-lokátor kérdésében is, tudják, hogy népszavazással egyértelmű véleményt lehet mondani – emelte ki Csizi.

Hoppál Péter úgy fogalmazott, Magyarország az Európai Unióba lépett be, nem pedig „Brüsszelbe”.

– Belépésünkkor nem amellett döntöttünk, hogy a politikusok emberek feje felett döntsenek a minket érintő kérdésekről. Fontos számunkra az uniós tagság, helyünk van a szövetségben, de most a térség hanyatlását éljük – mondta, hozzátéve, hogy a bevándorlók a nyugat-európai politika áldozataivá váltak, akik elhitették velük, hogy van itt helyük, fogadni tudjuk őket.

aláírásgyűjtés, migránsok,hl01
Hoppál Péter szerint a migránsok a nyugat-európai politika áldozatai, kecsegtették őket a szebb jövővel

A déli határzár tökéletesen működik, ma már nagyon kevesen jutnak csak át a kerítésen. De mindez hasztalan, ha Brüsszel úgy dönt, hogy bevezeti a kvótarendszert, és idetelepíti a migránsokat.

– Éljünk hát az alkalommal, és üzenjünk Brüsszelnek, Magyarország nemet mond a kötelező betelepítésre – zárta beszédét a politikus.