Hiába nyomulnak, marad a Bácsbasket

Bár egyes hírforrások már arról cikkeztek, hogy PINKK Pécsi 424 néven fut az Iványi Dalma által gründolt csapat az NB I-ben, de hivatalosan továbbra is a Bácsbasket Kft. nevet használhatják.

hirdetés

Október 16-án a Baranya Megyei Főügyészség írásban tájékoztatta az illetékes feleket, hogy szerintük a Pécsi Női Kosárlabda Klub Sportegyesület elnevezése mindenben megfelel a jogszabályoknak, de a Bácsbasket Kft. nem nevezheti magát „pécsinek” továbbra sem.

Berényi Csaba, a Bácsbasket Kft. ügyvezetője kérdésünkre elmondta: arra számítottak, hogy a múlt heti győri kihelyezett MKOSZ elnökségi ülésen az illetékesek döntenek majd ügyükben. Érvényben van ugyanis a Pécsi Női Kosárlabda Klub SE és a Bácsbasket Kft. között létrejött névhasználati szerződés, így véleményük szerint semmi akadálya választott nevük használatának.

Más kérdés, hogy ezt erősen vitatja a szövetség.

Sterbenz Tamás, az MKOSZ főtitkára megkeresésünkkor éppen a szövetség jogi képviselőjével tárgyalt, az ügyben nem kívántak nyilatkozni. Sterbenz mindössze annyit mondott: a szövetsége továbbra is Bácsbasket Kft. néven ismeri el a csapatot.

Ismeretes, hogy a bajnokság rajtja óta egyszer sem szerepelt hivatalosan az önmaguk által választott nevén a csapat. Sem az MKOSZ, sem pedig a pécsi önkormányzat nem támogatta ugyanis a „pécsi” megnevezést a bajai székhelyű, hazai mérkőzéseit Komlón játszó együttes esetében.

Az illetékesek nem tudják megmondani, mikor kerülhet pont a névvita végére.