Hihetetlen házat terveztek pécsi egyetemisták!

Nem akármilyen bravúrral rukkoltak elő pécsi egyetemisták: egy nemzetközi versenyre terveztek meg egy megújuló energiaforrásokkal fenntartható épületet. A közönségdíjhoz pedig most szükségük van minden segítségre!

hirdetés

A PTE Műszaki és Informatikai Karának – Miskolci Egyetemmel és a Blidai Egyetemmel –  (Algéria)  közös “SOMESHINE Team” csapata két hét alatt épített fel gyakorlatilag a nulláról egy fenntartható építészeti elvek alapján működő szuper épületet a Solar Decathlon nemzetközi versenyre.

Most a közönségdíj elérése érdekében kérnek mindenkit, hogy Facebook-on az alábbi képet lájkolva és megosztva segítsék őket:

A Solar Decathlon a világ első számú építészeti versenye egyetemistáknak, központban a megújuló energiaforrásokra támaszkodó innovációkkal. Olyan energiahatékony házak tervezése a cél, amelyek a napenergiának köszönhetően fenntartható mintaotthonokká válhatnak.

A versenyre a világ minden tájáról nevezhetnek csapatok, akik megépítik saját modelljüket, majd azt a megmérettetés helyszínére viszik és ott felállítják.

A 19. Solar Decathlont Magyarországon, Szentendrén rendezik meg, erre nevezett a PTE műszaki karának SOMESHINE Team-je.

ERRE A LINKRE KATTINTVA megtekinthető egy kisfilm is, ami a projektről készült!

Hirdetés