Hitelt vesz fel Baranya

Egyelőre nem értékesítették a volt Tüdőszanatórium épületét, így a megyei önkormányzat a működőképesség fenntartása, valamint a kórházi adósságállomány kifizetése érdekében hitelt vesz fel. Nem született meg a döntés az orfűi aquapark és víziturisztikai központ végleges üzemeltetőjéről.

hirdetés

A nyári szünet előtti utolsó közgyűlésen két fajsúlyos napirendi pontot tárgyaltak a megyei képviselők. Hargitai János, a Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke közölte, az orfűi létesítmények üzemeltetésére kiírt közbeszerzési eljárást eredménytelennek nyilvánították, miután a felhívásra érkezett két ajánlat meghaladta a megye által elfogadható összeget.

Hozzátette: az üzemeltetésére nettó négymillió forint értékben a Club Orfű Kft. bízták meg másfél hónapos időtartamra, egyelőre ,,próbaszezonnal” számolnak. Az elnök a nyitás pontos időpontját nem tudta megnevezni, bíznak a mihamarabbi indulásban.

Elmondta azonban, hogy a májusi esőzések jelentős mértékben hátráltatták a munkát, bíznak a mihamarabbi indulásban.
A megyei hitelfelvétel kapcsán a megyei elnök úgy vélekedett, hogy a lépésre azért van szükségük, mert fent kell tartaniuk az önkormányzat működőképességét.

A már üresen álló, Mecsek-oldali Tüdőszanatórium tervezett értékesítéséből befolyó összeget a költségvetés bevételi oldalán ugyan szerepeltették, de az eladásra idén nem került sor, emiatt kell hitelt felvennie, lévén a kórházi adósságállomány kapcsán szeptemberben egymilliárdos kiadással számolnak.
Mint mondta, az értékesítés egyik feltétele lett volna az, hogy a városi önkormányzat módosítsa területrendezési tervét, de ennek – a jogszabályi kritériumok határidejének betartása miatt – hosszú átfutási ideje van, így ez csak ősszel történhet meg. Ugyanakkor megjegyezte azt is, hogy a pangó ingatlanpiac miatt idén nem is lett volna értelme az eladásnak.

hirdetés