Itt a legnagyobb gyereknap

A szuperhősök bőrébe bújhatnak a pécsi gyerekek május utolsó vasárnapján, a városi gyereknapon. A kicsiknek és nagyoknak egyaránt szóló programot idén két helyszínen rendezik meg. A Kiképzőtábor és a Nyugalom-szigete között pedig igazi Hős-Járatra pattanhatnak a családok.

hirdetés

Pécs idén minden eddiginél nagyobb durranással készül gyereknap alkalmából. Május utolsó napja a szuperhősök bűvöletében fog telni, ráadásul nem egy, hanem mindjárt két helyszínen tombolhat az aprónép.

Az Expo Center, vagyis a Kiképzőtábor a bátorságpróbák állomása lesz, a Zsolnay Kulturális Negyedben  – a Zsolnay Piknik keretében – pedig megpihenhetnek, feltöltődhetnek a családok. Utóbbi helyszínen piknikezhetünk például a NoSalty alapítójával, lesz Bóbita Kalandtúra, és koncertezik Csemer Bogi, az idei Eurovíziós Dalfesztivál magyar győztese.

Az Expóban ezzel szemben igazi akciódús események várják a gyerkőcöket: óriás jenga, óriás társasjáték, rodeó bika, Littlest Pet Shop karaván, Nerf kilövő, Play-Doh játszóasztal, állatsimogatás és számos csupa érdekes és izgalmas program. Nem mellesleg a kicsik valódi, hétköznapi hősökkel, tűzoltókkal, mentősökkel is találkozhatnak a gyereknapon. Sőt, a helyszínen egy igazi mentőhelikoptert is szemügyre vehetnek!

Az esemény különlegessége, hogy a Hasbro által biztosított játék, a Nerf-Gun pálya Pécsett debütál, azaz a pécsi aprónép próbálhatja ki először, élesben a világhírű szivacslövő játékot. A lányos szülőknek sem kell aggódniuk, hiszen a Littlest Pet Shop karavánnál a meséből jól ismert szobába csöppennek a kislányok, ahol játszhatnak is egy jót. A Play-Doh gyurmákat pedig talán senkinek sem kell bemutatni, a játszóasztalnál fiúk-lányok is könnyen lefoglalják magukat.

A bátorságpróbák pedig nem múlnak el nyomtalanul, a gyerkőcök úgynevezett Szuperhős igazolványba gyűjthetik a pontokat a teljesített állomások után. A felhőtlen játék közepette pedig értékes nyereményeket nyerhetnek. Az igazolványokhoz a helyszínen is hozzá lehet jutni, de ha igazán felkészülten szeretne érkezni a csemete, akkor a gyereknap oldalról letölthető, és kinyomtatható a Szuperhős igazolvány.

Nyomtatott

A két helyszínen közel 100 program várja az érdeklődőket, így nem csak a gyerekek, de anyu és apu is találhat kedvére való elfoglaltságot.

A két állomás között pedig fél óránként ingyenes különjáratok, pontosabban Hős-Járatok indulnak, így a családok akár az autót is otthon hagyhatják gyereknap alkalmából. A Hős-Járatok már felmatricázva szelik át a várost, így gyereknapig bármikor találkozhatunk a különleges buszokkal.

A szuperjó gyereknapról és a programokról bővebb információ az esemény honlapján található: http://gyereknap.pecs.hu

[box title=”Akik nélkül nem jöhetne létre a Pécsi Gyereknap – a rendezvény támogatói” style=”soft” box_color=”#428efa”] A játékok egy részét a Hasbro Magyarország biztosítja a pécsi gyereknapon. A cég a fiúkra és a lányokra is, és szinte minden korosztályra gondolt. A Nerf kilövő, a Play-Doh játszóasztal és a Littlest Pet Shop karaván valószínűleg a nap kedvenc játékai lesznek.
A Magic-Team Pécs szintén elképesztő eszközökkel készül május utolsó vasárnapjára. Hoznak magukkal gólyalábakat, csirkeverőt, lengőtekét, óriás amőbát, és még sok minden mást is!
Gyereknapon nem csak a játék és a szórakozás, de az egészség is középpontba kerül, hiszen a szuperhősök nem lehetnek betegek! A családok találkozhatnak az Indiso Magyarország legelismertebb egészségügyi száraz sóterápiájával, mely az alsó- és felső légúti betegségek – asztma, allergia, krupp, bronchitis, COPD, cisztás fibrózis és enyhébb felső légúti megbetegedések – leghatékonyabb, természetes kezelési módszere.
New West Biztosítási Alkusz is támogatja a kicsik és nagyon szórakozását. A több, mint 20 éves szakmai múlttal rendelkező biztosítási alkusz biztosításközvetítéssel, kockázatfelméréssel, és tanácsadással foglalkozik.
Az aprónép jól megérdemelt szórakozásához az amerikai hangtechnikai cég, a Harman is hozzájárul. A nagyvállalat Pécsett nyitja meg következő gyárát, ezzel többszáz munkahelyet teremtve a városban. [/box]

(x)