Hofekker feljelenti Árkit

Szeret szerepelni!

Feljelenti Árki Sándort, a Tüke Busz Zrt. vezérigazgatóját Hofekker Ferenc, a cég szakszervezetise. Az érdekképviseleti vezető ellen fegyelmi eljárást indítottak, melyet a választásokig felfüggesztett a cég.

hirdetés

Megírtuk, Árki Sándor közleményt juttatott el lapunkhoz, amelyben az állt, hogy Hofekker Ferenc megpróbálta tönkretenni a céget, s erről  július 29-i keltezésű, hivatalos dokumentumokkal is bírnak.

A cégvezető szerint az is kiderült, hogy “mindezt önös érdekből teszi, egészen pontosan pénzért”. Árki Sándor szerint ilyen manőverekkel próbál ugyanis hozzájutni néhány ezer forintos tiszteletdíjhoz, amely a PK Zrt. felügyelő bizottsági pozíciójáért illeti meg. A szakszervezeti vezető ellen fegyelmit rendelt  el,  illetve ennek jogi előkészítését, mondván tettének súlyos munkajogi következményei vannak. Ezt azonban felfüggesztették, tekintve, hogy a baloldali jelöltként Hofekker indulna az októberi választáson.

A szakszervezetis most maga is közleményben reagált a történtekre, de a vezérigazgató állításaira azonban érdemben nem reagált.

– Mivel a közlemény egy nappal azután jelent meg, hogy hivatalosan is az őszi önkormányzati választás egyik jelöltje lettem, csak arra tudok gondolni, hogy valakik nagyon félnek tőlem és attól, hogy októberben képviselőként is jelen lehetek a pécsi közéletben. Természetesen tudom azt is, hogy mitől félnek, és megígérhetem, hamarosan a  számukra  kínos ügy részleteit is nyilvánosságra hozom – írta Hofekker.

Szerinte ez csak egy kísérletet arra, hogy megpróbálják szembeállítani a pécsi tömegközlekedési társaság munkavállalóival és az utasokkal. Mint mondta, becsületsértésért, rágalmazásért és jó hírneve megsértéséért feljelenti Árki Sándort.