Hol bulizzunk szilveszterkor?

A szilvesztert mindenki máshogy szereti ünnepelni. Bevált recept nincs, ahány ember annyiféle új évi buli. És hogy mik a lehetőségek Pécsett? Néhányat összegyűjtöttünk. 

hirdetés

Sokan vannak, akik nem szeretik a véletlenre bízni a szilveszteri bulit. Ők már hetekkel korábban körülnéznek, és előre megveszik a belépőket. Kiss Réka és párja például nem sajnálják a pénzt, ha a Szilveszterről van szó. Minden évben olyan helyre fizetnek be, ahol egy jóízű vacsora után a helyszínen maradhatnak táncolni. Pécsett több étterem is kínál hasonlót. A Tettye vendéglőben igazi báli hangulat várja a szilveszterezőket, élő zenével és több fogásos ünnepi menüvel. Ám a jegyek már mind elkeltek. Épp úgy, ahogy a Bagolyvár Étterembe is.

A Trafikban videódiszkóval várják a vendégeket. Kétféle opció közül is választhatnak a bulizni vágyók. Nyolcezer forintért korlátlan hidegtál-fogyasztás, egy pohár pezsgő és éjféli falatkák járnak, ugyanez vacsora nélkül 3500 forint. A bikali Puchner Kastélyszálló szilveszteri partiján 12 ezerért ízletes vacsorával, Szűcs Judit koncerttel és retro hangulattal várják a vendégeket.

Aki a sorsra bízná az este alakulását, annak is van miből válogatnia. A belvárosi szórakozóhelyek felkészültek a mozgolódó bulizókra. Mint mondják, az évek alatt kiderült, hogy az emberek ilyenkor jönnek-mennek, és ritkán maradnak egy helyen. Ezért döntöttek úgy, hogy nem készülnek belépős rendezvényekkel. Az Eozin kávézóban például nyolctól akusztikus koncert várja a hangolódni vágyókat, tíztől pedig hard rock és blues zenéket játszik majd egy dj.  De nyitott ajtók fogadják majd a vendégeket a Blöffben is, ahol szintén lemezlovas szolgáltatja a zenét. A Nappaliban és a nemrég megnyílt Étkezőben is ugyanez a menetrend, az utóbbi helyen szilveszteri vacsorára is be lehet fizetni.

Ingyenes buli lesz a Zsolnay Kulturális Negyedben is. A Látogatóközpont aljában lévő Ártér kávézóban este tíztől várják a pécsieket. Három dj játszik majd egészen hajnalig, többségében elektronikus zenéket.

A spontán bulizóknak alternatíva lehet a városi rendezvény is. Az elmaradhatatlan éjféli tűzijáték előtt és után négy zenekar lép majd fel a Széchenyi téren. A fiatalabb korosztálynak zenél a The Immigrants, utánuk Gregorovics Tamás magyar – többel között, LGT, Omega és Demjén Rózsi – slágerekkel szórakoztatja majd a közönséget. Végül pedig a Dirty Nancy és a Depo Band zárja az estét – vagyis a hajnalt.

Ha pedig valaki úgy döntene, hogy a szilvesztert a négy fal között tölti, akkor érdemes előszilveszteri buli után nézni. A Pécsi Est Caféban és a Cyrano-ban például egyetemi parti lesz harmincadikán. Maximum kétezer forintért mindkét helyre bemehetünk, az Est Caféban R&B a Cyrano-ban pedig disco és funky zenékre lehet majd tombolni.