Hol nézzük az Eb-t? Íme a pécsi helyszínek!

Nemsokára megfújják a sípot, és a Franciaország-Románia mérkőzéssel megkezdődik a 2016-os foci-Eb. Ugyan sok futballrajongónak a legkényelmesebb otthonról szurkolni, és elemezni a csapatok játékát, de azért valljuk be, egy jó focimeccset azért mégiscsak társaságban, egy kocsmában, bárban vagy étteremben lehet igazán élvezni. Épp ezért összeszedtünk több tucat pécsi helyet, ahol tárt karokkal várják a szurkolókat június 10-től július 10-ig.

hirdetés

A kultúrnegyedben is szurkolhatunk

A Zsolnay Kulturális Negyedben felállított POSZT Fesztivál Sétányon június 9. és 18. között elkaphatunk pár Eb-meccset a képzőművészeti vásárok, gasztronómiai teraszok, családi és gyermekprogramok, ifjúsági, utcaszínházi és cirkuszi előadások, valamint a koncertek kavalkádjában, amit az itt kapható kézműves sörök csak még élvezetesebbé fognak tenni.

LED-fal a Kossuth téren

Láthattunk már egy óriáskivetítőt a Kossuth téren, a magyar-román selejtezőmeccset ugyanis egy ilyen hatalmas képernyőn nézhették végig a pécsi rajongók. Az Eb-t értelemszerűen szintén végigkövethetjük itt egy hatalmas kivetítőn. A szurkolókat igazi meccsnézős kaják várják (hamburger, lepény, lángos, hot dog), amelyekre jól csúszik majd a sör. Továbbá szurkolói játékokat is szerveznek itt, és még ingyen wi-fi is lesz.

Szurkolói Sziget Pécsen

A nemrég megnyitott Új Nemzedék Közösség Térben (Szent István tér 17, Civil Közösségek Háza) a bajnokság meccseit kivetítőn nézhetik a fiatalok, itt viszont a passzív szurkolás mellett nagyokat játszhatnak a focikedvelők. Aki a közösségi térben akarja követni az Eb-t, az nevezhet csocsó- vagy Xbox-os FIFA 2016-versenyre is, persze ingyen. A megmérettetéseknek tétje is van, hiszen a nyeremények nem akármilyenek. A páros csocsóbajnokságon az első helyezettek például két bérletet nyerhetnek az ország neves fesztiváljaira (EFOTT, Campus, StrandFesztivál, SZIN). A FIFA 2016 bajnokságon szintúgy ez a fődíj, viszont a nyertes még egy hivatalos Eb-focimezt is kap! A versenyekre nevezni az Új Nemzedék Közösségi Térben minden munkanap személyesen június 1-től 9-ig 12.00 és 18.00 között lehet.

Kézműves sörök és foci

Hideg kézműves sörökkel a markunkban egy rossz focimeccs is jó tud lenni, szóval irány az Egylet és a Művész Presszó. Mindkét sörös helyen nagy tévé várja a pécsieket. A kézműves és ritka sörökben utazó Karavella is egy több mint száz centis tévével várja a focimániásokat.

Az Egyletben egy jó sörrel drukkolhatunk
Az Egyletben egy jó sörrel drukkolhatunk

Kérdésünkre, hogy készülnek-e valamilyen akcióval, csak annyit mondtak, hogy „valamit ki fognak találni”, szóval érdemes lesz beugrani ide, hogy kiderüljön, mit találtak ki.

Belvárosi kávézók

A belváros egyik nagy öregje, a Blöff Caffé is várja a drukkereket projektorával, amelynek köszönhetően kint és bent is lehet majd nézni a meccseket. Jó hír, hogy sörakcióra is lehet számítani. A Café Zaccban is két nagy tévé és folyamatos sörakciók biztosítják a jó hangulatot. Az Eozin Kávézó kimakszolja az Eb-élményt négy darab tévével (ebből egy a teraszon) és egy kivetítővel. A Caffe Elite előtt is lesz egy tévé, de az esti meccseket lehet, hogy kivetítőn is élvezhetik majd a szurkolók, plusz rengeteg sörös ajándékra is számíthatnak a betérők.

Belvárosi éttermek

Pizza és foci, jól hangzik nem? Az Elefántos Pizzériában összejön a kettő, hiszen az étteremben van két hatalmas tévé is. A várható akciókról Zachár Zsolt, a pizzéria vezetője annyit mondott, hogy „valami lesz”, és nekünk ennyi elég is. A Neozin Grillterasznál minden szögből a meccsekre láthatunk, hiszen öt kivetítővel és két tévével várják a szabadtérre vágyó focibarátokat.

Drukkoljunk a várossal!
Drukkoljunk a várossal!

A Bellagio étteremben két óriás tévén akár két meccset is nézhetünk egyszerre, ráadásul itt a mérkőzések alatt a sörök mellé ajándék tortillachipset és mártogatóst is kapunk. A Trafikban viszont nem feltétlenül élvez kiemelt szerepet az Eb, a POSZT alatt a színházi programok előnyt élveznek, de ha úgy adódik, akkor lesznek itt is meccsnézések, kivetítőről, akciós sörökkel. A Replay és a Király 21 egy-egy tévén fogja nyomni a meccseket.

Meccshangulat szerte a városban (a teljesség igénye nélkül)

Az örök életű kertvárosi Diana Vendéglőben is minden készen áll az Eb-re, a kisteremben egy nagy tévén követhetjük a hosszú szöktetéseket barátainkkal, családunkkal, a kerthelyiségben pedig kivetítőn peregnek majd az események – már ha épp nincs zártkörű rendezvény. Kertvárosban maradva: az Árpád söröző is várja a focisokat egy tévével, a Terefere sörözőben szintúgy, de itt a sör akciós lesz. Sok kertvárosi kocsmát próbáltunk még elérni, sikertelenül, ez azonban ne rettentsen el senkit, biztos, hogy a városrészben ezernyi helyen lehet még meccset nézni.

A Terefere készen áll!
A Terefere készen áll!

Ugorjunk: a Jóbarátokban három tévén megy majd az Eb, kaparós sorsjegyes tömény- és sörakciók közepette. Az Apolló étterem egy kinti kivetítővel, bent pedig két tévével csábít, és itt egy korsó sör áráért 6 decit kapunk a nedűből a bajnokság alatt. A Kiskorsóban is lesz meccsnézés egy méretes plazmatévén, míg vele szemben lévő Malátában három tévét és egy kültéri kivetítőt állítanak csatarendbe. Pécs egyik ismeretlenebb kiskocsmája, a Talléros is nagyon rápörgött az Eb-re, érdeklődésünkre elmondták, hogy „ha lesz forgalom, miért ne, van egy tévénk”.

A Pokol kitett magáért
A Pokol kitett magáért

A Napsugár Pizzériában is egy nagy tévével várják a pécsieket. A Hangulat kultikus presszójában a kerthelyiség és a beltér is készen áll az eseményre, nagy tévékkel, Eb-s sorsjegyekkel és nyereményekkel, folyamatos akcióikkal. A Pokol kitett magáért: készülnek egy tét nélkül házi tippmix-szel, amelyben meg lehet tippelni a meccsek győzteseit, a félidők állását és a sárga lapok számát is. A nyertesek – attól függően, hogy mennyi mindent találtak el – akár 10 korsó ingyen sört is begyűjthetnek. Továbbá készülnek szurkolói jelmezekkel és fejdíszekkel és 25 forintos kolbászzsíros kenyérrel is.

Nyilvánvaló, hogy a városban még sok-sok étteremben, kávézóban és kocsmában lehet majd meccset nézni, de reméljük, hogy ez az összeállítás is segít a döntésben.