Hónapok óta egy viharvert, elhagyatott autó a Domus-parkoló „dísze”

Már hónapok óta áll a Domus-parkolóban egy rendszám nélküli kis autó, ami már kívül-belül szét van verve – írja olvasónk. Foglalja az egyébként is zsúfolt parkolóban a helyet, ráadásul nem is egy esztétikus látvány. Az illetékes szerv, a közterület-felügyelet elmondta, ők is, és az autó gazdája is tudnak az esetről, viszont ha utóbbi nem szállítja el, még egyelőre ott fog maradni a kocsi.

Egyfelől parkolóhelyet is foglalhat, másfelől rontja a városképet, és a környezetet is szennyezheti az az autó, amit hosszabb időre magára hagynak tulajdonosai a város különböző pontján.

– Már tudunk a problémáról, megtaláltuk és értesítettük is az autó tulajdonosát – mondta Märcz János, a Pécsi Közterület-felügyelet igazgatója. – A felszólítást azonban nem követte még részéről intézkedés, nálunk pedig sajnos átmenetileg, egy kis időre az elszállítási szolgáltatás szünetel. Így erre az időre, ha rajtunk áll, valószínűleg még ott lesz a jármű, most jelenleg csak a tulajdonosán múlik, elviszi-e. Persze ezzel párhuzamosan a kollégák dolgoznak, a felszólítások folyamatban vannak a város különböző pontjain.

Egyébként az ilyen gazdátlan autókat – elhagyatottak, rendszám nélküliek, lejárt műszaki engedéllyel rendelkezők – lakossági bejelentés után szállítják el. A Tüskésréti út 12. szám alatti telephelyre kerülnek, ahol 6 hónapjuk van a kiértesített tulajdonosoknak, hogy érte menjenek. Ezt követően bezúzzák az autókat.

– A rendszám nélküli gépjárművek esetében az alvázszám segítségével nyomozzuk le a tulajdonost, az adatbázishoz mi is hozzáférünk a rendőrség mellett – nyilatkozta Märcz János.

Pécsen egyébként a hatályos jogszabály így rendelkezik:

Azt a hatósági jelzéssel nem rendelkező járművet, amely a közúti forgalomban csak ilyen jelzéssel vehet részt, főútvonalon tilos, mellékútvonalon – közterület-használati engedély nélkül – legfeljebb 10 napig szabad tárolni. Az úton e rendelkezések megszegésével tárolt járművet a rendőrség, a közterület-felügyelet, a közút kezelője – a tulajdonos költségére – eltávolíthatja.

A bejelentés lehetőségeiről és módjairól, illetve az elszállított autókról a közterület-felügyelet honlapján lehet tájékozódni!

Képek: olvasói fotók

hirdetés

Hirdetés