Hónapok óta támadják a magyar babaváró támogatást

Hamis következtetésekkel, a tények elferdítésével próbálta tagadni, álhírnek beállítani az Index internetes portál a Magyar Nemzet szombati számában megjelent információt, miszerint az Európai Bizottság a szakmai egyeztetések során kifogásokat fogalmazott meg a babaváró támogatással kapcsolatban. A nőket ellőrobotnak tartó helyi MSZP-s lap is átvette az indexes csúsztatást. 

A lap arról írt, hogy újabb családtámogatási eszköz bevezetését megelőző szakmai egyeztetéssorozatban uniós részről határozott jelzés érkezett, hogy a gyermeket váró fiatalok közös életkezdését segítő kedvezményes hitelt jelenlegi formájában elfogadhatatlannak tartják. Aztán az Index megkérdezett valakit Brüsszelből, aki azt is nyilatkozta, amit szerettek volna – ezt vették át a baloldali „híroldalak”, köztük a Pécsi Stop is.

A Magyar Nemzet most megjegyzi: a lényeg – hogy az Index számára is világos legyen – a következő: Brüsszel egyelőre ugyan nem indított hivatalos eljárást hazánk és a magyar családok ellen, ám a szakmai háttértárgyalásokon jelezte, hogy ez történik majd, ha a kormány nem változtat a programon, vagyis ellenzi a konstrukciót.

A Pécsi Stop.hu nem is olyan régen még a várandós nőket megalázó „szövegszerűségében” írt arról, hogy tele kell szülni a Kárpát-medencét, hogy migráns ne férjen ide, a nők egyébként ellőrobotok, gyermeket állítanak elő és pulyákat potyogtatnak. 

Akkor az MSZP-vel félig-meddig választási szövetségben lévő LMP, valamint a DK vezetője is kiakadt, felháborítónak tartva a kijelentéseket. A Pécsi Stop.hu azóta is kint tartja az oldalán az írást.

hirdetés