Hoppál: 2016 az életszínvonal emelkedésének éve lesz

Pécs bizonyított

A kormány a magyar családok helyzetét érintő eddigi intézkedéseiről és az idei évben várható további lépésekről számolt be pénteken Hoppál Péter országgyűlési képviselő Pécsen.

A képviselő szerint jól működnek a magyar reformok, sőt, a magyar unortodox gazdaságpolitikai modellt már több ország is átvette – a kezdeti kritikák és ellenérzések ellenére.

A politikus hangsúlyozta, hogy az egysávos személyi jövedelemadó bevezetése, a háromlépcsős rezsicsökkentés, valamint a családi adókedvezmények jelentős könnyebbséget jelentenek a magyar háztartások számára.

Január elsejétől ugyanakkor a kormány további intézkedésekkel segíti a magyar családokat.

– A személyi jövedelemadó mértékét 16 százalékról 15 százalékra csökkentjük, emellett a sertéshús áfája 27-ről 5 százalékra csökken, csakúgy, mint az új lakások vásárlása esetén meglévő eddigi 27 százalékos áfa. A kétgyerekes családok adókedvezményének további mérséklése következtében az eddigi havi tízezer forintos kedvezmény havi szinten 12 500 forintra nő, de 2019-ig megduplázzuk ezt az összeget – sorolta az előnyöket a politikus.

Hozzátette: jelentősen bővítik a CSOK által igénybe vehető kedvezmények körét is, emellett a bürokráciacsökkentő intézkedések újabb lépéseként egyre több kormányablak nyílik, amely helyeken ingyenesen juthatunk hozzá például a jogosítványunkhoz, lakcímkártyánkhoz és személyi igazolványunkhoz.

De a bérek terén is javul a helyzet: idén bruttó 110 ezer forintra emelkedik a minimálbér összege, a garantált bérminimum pedig 129 ezer forintra nő; mindez 5,6 százalékos reálbér-növekedést jelent. A rendvédelmi és fegyveres testületeknél dolgozók további öt, a felsőoktatásban dolgozók 15 százalékos béremelést kapnak idén, s  43 ezer ápoló, valamint 18 ezer orvos fizetése is emelkedik.

Július elsejétől bevezetik a közszolgálati életpályamodellt, amelynek előnyeit elsőként a járási hivatalokban dolgozók érzékelhetik majd.

Hoppál Péter mindezen intézkedéseket összefoglalva kiemelte, hogy 2016 az adócsökkentés és az életszínvonal-emelkedés éve lesz – mindenki nagy örömére…

 

1 hozzászólás

  1. Az igazi jó hír Hoppál elvtárs az lenne, ha az ellopott több száz milliárd dollárt az tolvajok visszatennék a közösbe!

Comments are closed.