Hoppál lesz Hoffmann utódja?

Összesen heten képviselik Baranyát a feleakkora, 199 fős új országgyűlésben. Sorozatunkban gyakorlatilag ugyanazokat a kérdéseket tettük fel mindannyiuknak. Ezúttal Hoppál Péter válaszol.

hirdetés

Hoppál PéterHogyan fogadta a család, hogy ismét a parlamentbe kerül?

Ellenfeleink agresszív gyűlöletkampányt folytattak, ezt a családom nehezen viselte. Már megkönnyebbültek. Azt mondták, továbbra is dolgozzak keményen, de legyek többet otthon.

A következő hónapok viszont újra az európai parlamenti és az önkormányzati választásokkal kapcsolatos kampányokról szólnak majd. Mi az, amiért a pécsieknek és a baranyaiaknak ismét a Fideszre kell szavazniuk?


A Fidesz teljesítette az EU követeléseit, de eközben keményen védte a magyarok érdekeit. Ez nem fog változni. Pécsen befejeződött a romok eltakarítása, a városnak nincsen adóssága, elindulhat a település a növekedési pályán, és minden esély megvan arra, hogy termelő beruházások érkezzenek a városba.

Igaz, hogy Hoffmann Rózsa helyére kerül?

A média egy része számon kért bennünket, amiért a Fidesz nem tudott baranyai kormányzati politikust felmutatni. Ha ez változni fog, akkor is az lesz az elsőrendű feladatom, hogy Pécsért és Komlóért, választókerületemért harcoljak. Természetes viszont, hogy ha kormányzati szakmai munkát kapok, igyekszem ott is helytállni.

Mely ügyek, szakterületek állnak Önhöz a legközelebb?


Azok, amelyekben Pécsen munkatársaimmal már sikereket értünk el, így az oktatás és a kultúra területe.

Melyek a következő 4 év – Ön szerint – legfontosabb pécsi, baranyai feladatai?

Olyan munkahelyteremtő beruházások megvalósítása, segítése, amelyek visszaadják az emberek önbizalmát, önbecsülését, jövőbe vetett bizalmát.

 

(Csütörtökön Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője azt nyilatkozta a HírTV-nek, hogy Hoffmann Rózsa nem köznevelési államtitkárként folytatja munkáját, hanem más feladatot kap.

Az Origo munkatársa beszélt Hoffmann-nal a Fidesz választmányi ülésének helyszínén, az államtitkár ekkor még elhárította a jövőjére vonatkozó kérdéseket. Azt mondta, az államtitkárok még nem kerültek sorra a kormányátalakítási beszélgetéseken, az emberierőforrás-miniszter fog dönteni arról, hogy ki lesz az oktatási államtitkár.)

 • PécsiPasi

  Nem kell Baka Sárát és kis családját annyira védeni és isteníteni. Saját bőrömön tapasztaltam milyen jól végezték a munkájukat.

 • Nem tudhatod,

  hogy másnak e tájék mit jelent, de hoppál rózsinak is volt 4 diplomatája talán ?, csak szétverte az oktatást és hol tar ma Pécs az egyetemi város ?

 • rövid

  ancika drága : egy sima illemtan tanfolyam elég lenne! nem kéne az a sok felesleges diploma!

 • re Ancika

  Azért az életútja is érdekes. Baka Sára kijárt mindent, hogy legyen itt megfelelő iskola, majd mikor kész lett, lapátra tették. Érdekes dolog, hogy valaki 30 éves korában főigazgató lesz, majd ugyan ebben az évben kezd el politizálni. Nyilván a kettő összefügg. Sokan nem nézték jó szemmel felfelé ivelő gyors politikai karrierjét, de elfogadták. Sőt, még egy fidesz rendezvényen is részt vett, ahol nem a saját nevét regisztrálta, de erről mindenki tud. Mint zenetanár nyilván jól csinálja a dolgokat, de talán egy államtitkársághoz talán több kell. Azt meg, hogy mint képviselő mit fog tenni a választókerületétért, azt nyilván sejthetjük. egy fenékkel ekkora lovakat nem lehet megülni. de ettől függetlenül kívánom, hogy sikerüljön neki.

 • Szőcs

  A többség a Fideszt támogatta, ezt tessék tudomásul venni. Hoppállal semmi baj nincs. Valóban jól mondta termelő beruházás kell a régióba mert a bányák bezárása óta folyamatos a leépülés. Én félek késő van mert hatalmas a mentális leépülés a kommentek zöme is arra utal.

 • Ancika

  Bunkó szélsőbalosoknak üzenném, hogy Hoppálnak 4 diplomája van, tanárként dolgozott és iskolaigazgató is volt. Nála kevés alkalmasabb ember van a feladatra.

  Tudom, hogy a düh és az elkeseredettség nehézségeket okoz a higgadt vélemények megírásában, de próbáljuk meg.

 • rövid

  “ellenfeleink gyűlöletkampányt folytattak”! egyem a lelkét. szinte hallom ahogy Bajnai és Gyurcsány hoppálozik! ja hogy ez forditva volt?

 • nemtudomki

  Atyauristen! Ez a bunkó Hoppál kormányzati szerepet kap? Nesze neked birka magyar!

 • pécsi2

  Gábornak:
  Képzeld nem is szoktam alkoholt inni. Nem is értem miről írsz.

 • re:pécsi2-nek

  Ha olvastad az internetes portálokat akkor tudod miről írok

 • pécsi

  Pokorni miért nem jó a fidesznek? Szerintem remek szakember. Ja, hogy időnként van saját véleménye is?

 • Ramadur

  Az MSZMP-be a 80-as évek végén belépő, a felsőoktatást szétverő Hoffmann helyett a mezei énektanár Hoppál államtitkársága újabb telitalálatnak tűnik. A lényeg: ne kerüljön a posztra szakember, mert még javulna az oktatás minősége. Az meg, ugye, árthat a hatalomnak.

 • Gábor

  pécsi2 Úrnak maradt a polcon egy kis tavalyi kommunizMustja. Kicsit megerjedt, megitta, így enyhén pityókásan írja a hozzászólását.

 • Re: pécsi2

  Hülyeséget írsz. Pécsen volt, még nyilatkozott is a sajtónak, fotókon is látható. Miről beszélsz?

 • pécsi2

  Csatlakozom a pécsi hozzászólóhoz. Hoppál Úr még a választás napján sem tudott Pécsett maradni. Nézzék már meg, hogy mennyi napot töltött a szeretett városában. a választások előtt viszont itt mutogatta magát. Hú ez azért meredek nem

 • pécsi

  Lehet, hogy kötelezően bevezetik a zongoraórákat az iskolában? Azt mesélje már el, hogyan fog ő dolgozni a választókerületéért, ha államtitkár lesz? Az utóbbi egy hónapban volt csak szívügye Pécs, mikor át kellett adni valamit, félkész óvodát, sorompót kellett leszedni és még lehetne sorolni. Hiú ábránd, hogy bármit is fog tenni Pécsért akármelyik képviselő is. Lobbizzon a repülőtérért pl., igy talán Pécs is, Harkány is felemelkedhetne. De nem gondolom, hogy ez nekik sokat számitana. Szép jövedelmük van, több helyről is felveszik fizetésüket.

 • Névtelen

  Legalább kerek perec kimondta, hogy a legnagyobb sikereknek köze nem volt az elmúlt időszakban a munkahelyteremtéshez. Nem véletlen mentek el a képzettebb, nyelveket is beszélő munkavállalók közül oly sokan a városból.

  Ami az oktatást illeti, semmilyen sikerről nem beszélhetünk. A tankötelezettség felső határát 18 éves korról levinni 16 éves korra nem siker, hanem szégyen. Az oktatásba pénzt kéne injektálni, nagyjából az éves GDP 7-8 %-át, ahogy Dél-Koreában. Megjegyzem ebben az országban, akik még 30 éve se voltak sehol, ma 93% az embereknek középfokú végzettséggel rendelkezik. Buta az a kormány, akik nem az oktatásra fordítja azt a pénzt, amit arra kellene.

  Nem tudom Hoppál Úr mennyivel konyít többet az oktatáshoz, mint Hoffmann Úrhölgy, de kezdésnek talán ez is segít majd valamit.

  Pécsre pedig munkahely kell elsődlegesen, komoly büntetések a szándékos rongálásért, szemetelésért, valamint gyakoribb gyalogos rendőri jelenlét a jobb közbiztonság érdekében. Ezen túlmenően meg kell menteni a Pécsi Tudományegyetemet és rendezni kell az utak állapotát. Ezek a legfontosabb ügyek a város életében annak érdekében, hogy vonzó legyen minden szempontból.

 • Hm

  Hajrá Hoppál Péter!

  Pécsnek, Dunántúl legnépesebb városának, szüksége van egy AUDI/Mercedes jellegű óriásberuházásra. Enélkül zuhanunk tovább a lejtőn.

  SOK SIKERT!!

 • Tomi

  ó irgalom atyja ne hagyj el