Hőség: autóba zárt kiskutyán segítettek

Pár percre hagyhatta magára gazdája azt a kiskutyát, akin járókelők segítettek Pécsen, a belvárosban. A parkoló autóra és a benne várakozó a yorkie-re egy nő figyelt fel, aki azonnal értesítette a közterület-felügyeletet. 

hirdetés

Bár a hátsó ablakok résnyire le voltak húzva, egy pécsi nőnek nem volt elég, hogy ne sajnálja meg a kocsiban hagyott kiskutyát. A közösségi oldalon és a közteresektől is azonnal segítséget kért.

kutya1

Megkeresésünkre a közterület-felügyelet azt az információt adta, hogy intézkedniük kellett az ügyben. A helyszínen a közterület-felügyelet emberei az autó rendszáma alapján lekérték a tulajdonos telefonszámát, így pár percen belül fel tudták vele venni a kapcsolatot. A kutya gazdája azonnal kirohant a szomszédos épületből és sűrű bocsánatkérés közepette kiengedte kutyáját az autóból.

A közterület-felügyelet kollégái továbbá felhívták a nő figyelmét, hogy ha most mentésre került volna sor, akkor több mint százezer forinttal járt volna ez az akció. A hölgy megúszta szóbeli figyelmeztetéssel.

Ezen a videón pedig azt látjuk, hogy bizony nem mindenki ennyire segítőkész:

A szakemberek mindenki figyelmét felhívják, hogy hiába áll az autó árnyékban, ha kint 25-30 fok van, akkor akár 5-10 perc alatt 40 fokra melegedhet bent a levegő. Így sem gyermeket, sem állatot nem szabad magára hagyni ilyen esetben.

kutya
Ez a jobbik eset: cetlin jelezték, hogy a kutya nincs veszélyben