Huawei Pécsen: új központ, 50 új állás

Elindult a Huawei Technologies európai szerviz- és visszáruközpontja, amely Európából és a környező kontinensekről is ide érkező távközlési berendezéseket és komplett kommunikációs termékeket javítja.

hirdetés

A vállalat közleménye szerint a Huawei Technologies Páva Zsolt, a város fideszes polgármesterének jelenlétében szerda délután nyitotta meg az üzemet, amely a nagy technológiai múltú Szilva utcai elektronikai-ipari központjában kezdte meg működését, s a távközlési multinacionális cég stratégiai partnerén, a Flextronicson keresztül üzemelteti.

A közleményben kitérnek rá, hogy a Huawei szerviz- és visszáruközpontja része a cég Magyarországon működő, több termelőüzemből, gyárból és logisztikai bázisból álló, Európai Ellátó Központjának, amelyen keresztül Európát, Észak- és Nyugat Afrikát, Oroszországot és a Közel-Kelet térségét látják el távközlési berendezésekkel és komplett, telekommunikációs megoldásokkal, illetve mostantól az innen visszaérkező árut is kezelik. A szervizközpont összegyűjti, tárolja, javítja, teszteli; s ha szükséges, a legmodernebb környezetkímélő technológiával megsemmisíti az adott termékeket.

Újra élet költözik a Szilva utcába
Újra élet költözik a Szilva utcába

Wang Liang, az Európai Ellátó Központ igazgatója az ünnepségen hangsúlyozta: az együttműködés partnerükkel, a fenntartható fejlődést szintén szem előtt tartó Flextronics-szal lehetővé teszi, hogy a legmodernebb környezetkímélő technológiával kezeljük a visszárut.

Czakó Tibor, a Flextronics főigazgatója a közlemény szerint hangoztatta: büszkék arra, hogy a szerviz- és visszáruközpont megnyitásával újabb elemmel bővíthetik szolgáltatásukat a Huawei számára és – mint stratégiai partner – ezzel is hozzájárulhatnak a közös sikerekhez, egy környezettudatos, fenntartható üzleti modell megvalósításához.

A szervizközpont a mostani tesztüzemet követően, 2014 januárjától indul élesben; évente 100 millió dollár értékű árut kezelnek összesen itt – ebből 20 millió dollár értékben újrahasznosítanak – a környezettudatos technológia miatt pedig a széndioxid-kibocsátás több ezer tonnával csökken majd a feldolgozás során. A visszáru központ jelenleg mintegy 50 embernek ad munkát.

A kínai székhelyű Huawei Technologies Co. mobil- és telekommunikációs eszközöket, valamint hálózati berendezéseket gyártó vállalat. A multinacionális társaság a világ 50 vezető szolgáltatójából 45-öt tudhat ügyfelei között, így a Föld lakosságának egyharmada tartozik a Huawei közvetlen vagy közvetett fogyasztója közé. 150 országban 150 ezer dolgozónk állítja elő az ügyfelek – többek között városok, közművállalatok – egyedi igényei szerint gyártott, innovatív termékeket. Árbevételük 2012-ben 35,4 milliárd dollár volt, amelynek 13 százalékát kutatás-fejlesztésre fordítják.

A cég Magyarországon budapesti központtal 2005-től működik, partnereinken keresztül Pécsett és Komáromban egész Európát termékeikkel ellátó összeszerelő központot, Biatorbágyon szintén európai hatáskörű logisztikai központot, 2014-től pedig Pécsett szerviz- és visszáruközpontot üzemeltetnek; Magyarországi tevékenységünk bővítése folyamatos – térnek rá ki a közleményben.

[box title=”Még lehet bővítés”]Csizi Péter alpolgármester a szerdai zártkörű megnyitó után elmondta: örömteli, hogy a Huawei segítségével újra elindulhat a munka az Elcoteq egykori telephelyén. Mint mondta, abban lehet bízni, hogy idővel tovább bővít a kínai vállalat Pécsen. Mindezt megalapozza a tény, tette hozzá, hogy a Huawei magyarországi megjelenése óta folyamatosan bővít, s egyre több embert foglalkoztat.[/box]

 • Ati

  Hét ezren dolgoztak ano az elcoban mit akar ötven állással????????????

 • Nickly

  Én dolgoztam a Huawei projecten még mikor Pesten ill. Gyàlon volt a telephely és nagyon szerettem. Örülök hogy lassan felfejlődik és még több embernek ad majd munka lehetőséget. 🙂

 • PS

  Ez az a hülyevey cég, akit USAból ipari kémkedés miatt elzavartak?

 • Lacika

  “A visszáru központ jelenleg mintegy 50 embernek ad munkát.”
  Marhaság!Max. fele-fele arányban Flexes robot és Huaweies irodista.
  Körülbelül 25 fő dolgozik a Szilva utcában és egyenlőre senkit sem terveznek felvenni!
  Pécs vezetősége szégyellje az eddigi munkáját!

 • Szilárd

  ….majd félévenként……

 • a nép hangja

  Reméljük , nem éveként cserélik a dolgozókat !