Saját aranyláncát üldözi

Olyan ügyvédet keres, aki végre segít neki...

Lassan két évtizede küzd ellopott arany nyakláncáért egy pécsi férfi. Csurgó Zoltán 10 dekás, 14 karátos aranyból készült láncát még a pécsi orvosi egyetem edzőterméből lopták el 1996-ban. A lánc hiába bukkant fel egy zálogházban, nem tudta visszaszerezni.  

hirdetés

Csurgó Zoltán nem tud beletörődni, hogy a mai áron 550 ezer forintos nyakláncát ellopták tőle. A kilencvenes évek elején magas életszínvonalon élő férfi olyan nyakláncot álmodott mag magának, amilyen senkinek sincs a városban.

Nem sokáig tarthatta a nyakában...
Nem sokáig tarthatta a nyakában…

Annak idején hónapokig járta a zacikat, hogy összegyűjtse a kellő aranymennyiséget, amelyből egy igen súlyos láncot készíttetett az Orex uránvárosi ékszerüzletében. A 65 centi hosszú, 7 milliméter széles, 100 gramm tömegű, 14 karátos láncot végteleníttette is, hogy ha éppen ahhoz van kedve, azon tudjon húzódzkodni a konditeremben.

Egy idő után elterjedt a híre a strapabíró láncnak és annak, hogy Zoltán időnként ezzel is „menőzik” edzések közben. A láncnak ezért nyoma veszett, egy kezdő testépítő lovasította meg 1995 decemberében a POTE edzőterméből, miközben Zoltán figyelmét elterelte. A lánc hosszú ideig nem került meg, majd felbukkant az egyik pécsi zálogház kirakatában.

Arany, aranylánc, Csurgó Zoltán (3)

– 1997 júliusában a városban sétálgattam, amikor az egyik zálogház kirakatában megláttam a láncot. Rögtön feljelentést tettem a rendőrségen – mondta lapunknak Csurgó Zoltán.

A rendőrség lefoglalta a láncot, majd kihallgatta a lánc készítőjét és egyéb tanúkat, akik vallomása és a fényképes bizonyítékok alapján megállapította, hogy a zaciban lévő ékszer egyezik Zoltánéval, ezért ki kell neki adni.

“A rendelkezésre álló adatokból egyértelműen megállapítást nyert, hogy a lefoglalt lánc Csurgó Zoltán tulajdona, ezért a tárgyat kiadni rendelem” – fogalmaz a Pécsi Rendőrkapitányság 1997-es határozata.

Olyan ügyvédet keres, aki végre segít neki...
Olyan ügyvédet keres, aki végre segít neki…

– Amikor az a határozat megszületett, hirtelen előkerült a láncot zaciba adó asszony, hogy visszavásárolná az ékszert. Azt hazudta, hogy 1973-ban kapta ajándékba. Én is nyomozásba kezdtem, így derült ki, hogy az asszony fia épp a lopás előtt iratkozott be abba a konditerembe, ahova én is jártam, a lopás után pedig egyszer sem jelent meg. Ezt a furcsa egybeesést később a bíróság sem vette figyelembe, a kirendelt szakértő pedig azt mondta, mégsem lehet megállapítani, hogy a lánc az enyém. Pedig a lánc készítője egyértelműen állította, hogy az enyém, amit a Fővárosi Óra- és Ékszeripari Vállalat (FŐÉV) fémjele is bizonyított – mondta Zoltán.

A férfi szerint a zálogház nem akarta benyelni a most félmillió forint értékű ékszer elvesztését, ezért mindent megtett annak érdekében, hogy ne kelljen kiadnia a jogos tulajdonosnak. Az ügy több bírósági tárgyalást is megjárt, de hiába, a láncot nem kapta vissza.  Csurgó Zoltán szerint azonban egy jó ügyvéddel még mindig van esélye visszaszerezni, ezért most olyan szakembert keres, aki segíteni tud neki.

 • Szőts

  naki látszik a képen mennyire igazad van…..c tipusu találkozások.

 • naki

  Jól ismerem Őt is és a stílusát is. A 2000-es években volt szerencsém hozzá abban a bizonyos edzőteremben. Nem a szerénységéről volt híres, egy meglehetősen visszataszító figura volt…. Szerintem van ami/aki semmit nem változik. 😉

 • ajj

  uborkaszezon.

 • Főlökött

  Üdvözlöm az itt lévőket.

  Azt nem értem, ha 1997-ben jogerős határozata volt, akkor mért nem vette át ? Az átvételében pedig nem mérvadó, hogy a zaciba tevő hölgy jelentkezik.

  1995-ös ügyben fellebbezni 🙂 Már rég elévült.

  Tisztelettel.

 • Imre

  Fellebezni, egészen a Kuriáig!!!!!
  és vissza fogja kapni….