Húsz új parkolót alakítottak ki Kertvárosban

Húsz új parkolót alakítottak ki a napokban a kertvárosi Németh László utcában. Ebben a városrészben is egyre nehezebb a parkolás, a városvezetés folyamatosan próbál enyhíteni a problémán.

hirdetés

Valószínűleg sok kertvárosi szembesült már azzal a problémával, hogy egyre nehezebben talál helyet autójának délutánonként, munka után, de akár más napszakokban is. Csizi Péter, Kertváros országgyűlési képviselője hangsúlyozta, a városrész építésekor még nem volt ennyi autó, mint most, így mondhatni Kertváros “konstrukciós hibáját” kell folyamatosan orvosolni. A városvezetés a lehetőségekhez képest, a lakossági jelzések alapján igyekszik is újabb és újabb parkolókat kialakítani, a mostani beruházás már a negyedik nagyobb lépés volt.

Már használhatóak az új parkolók

A Németh László utcában a Biokom segítségével nemrég 20 új parkolót alakítottak ki. Csizmadia Péter, a térség önkormányzati képviselője elmondta, a területen régebben egy rossz állapotú betonos sportpálya volt, a környéken élő lakók többször is segítséget kértek az önkormányzattól, hogy mivel túl közel volt a pálya az ablakokhoz, ezért a labdák pattogása, a fémelemek csattogása zavarta a pihenésüket.

Most olyan megoldás született, amely mindenkinek jó lehet: a kosárpalánkokat légvonalban pár száz méterrel arrébb, egy parkba helyezték át, így felszabadult a rossz állapotú pálya, és a lakókat sem zavarja, ha valaki sportol.

A parkolók kialakítása szintén a lakók kérése volt, ugyanis már jelezték, hogy a környéken egyre nehezebb volt helyet találni a kocsiknak.