Hűtlen kezelés gyanúja: célkeresztben a megyei MSZP-s vezető

A Baranya megyei MSZP elnökségi tagja, Lép Péter irányítja azt a települést, ahol hűtlen kezelés miatt indított nyomozást a rendőrség. A polgármester szerint nem MSZP-s belharcról van szó, hanem “inkább a másik oldal” támadta meg, de “bármit el tud már képzelni”.

hirdetés
Uránia Mozi

A fiatal polgármester a Komló melletti Kárász községet irányítja, s bár a szocialisták erős emberének számít a megyében, hiszen még a baranyai elnökség tagja is, ám a 2014-es választásokon – nyilván politikai megfontolásból – függetlenként indult. Lép Pétert egyébként a megyében sokan az általa életre hívott pálinkaversenyek miatt ismerhetik, amelyre évről évre egyre többen jelentkeznek.

Sajtóinformációk szerint a településen a képviselők közül hárman már lemondtak, ahogyan az alpolgármester is, mivel a rendőrség hűtlen kezelés gyanúja miatt indított eljárást, ugyanis – a hírek szerint – a gyanú szerint fiktív számlákat bocsáthattak ki, és csak papíron foglalkoztathattak közmunkásokat.

Az MSZP megyei vezetése – Szakács László parlamenti képviselővel már régóta nagyon jóban van Lép Péter

Lép Péter polgármester lapunknak elismerte, hogy nyomozást indított a rendőrség, de ő is csak az egyik televízió riporterétől tudta meg a dolgot, és hivatalosan még nem kereste meg a hatóság sem őt, sem az önkormányzatot.

Ugyanakkor korábban utalt arra az MSZP megyei elnökségi tagja, hogy politikai támadásról lehet szó. Mint mondta, volt arról szó, hogy indítják a következő országgyűlési választásokon, de nem hiszi, hogy valaki az MSZP-n belül tett volna keresztbe neki, szerinte a “inkább a másik oldalról” érkezhetett a támadás, “de bármit el tud képzelni, ennek az ellenkezőjét is”. Leszögezte, mindennel el tudnak számolni, állnak a hatóság rendelkezésére.

Kárász a mohácsi központú, 3. számú megyei választókerülethez tartozik. Itt, 2014-ben a most az MSZP ellenfelének számító Gyurcsány Ferenc által is erősen támogatott – kevésbé ismert – Loschán Ferenc vállalkozót indították az ellenzékiek (MSZP-EGYÜTT-DK-PM-MLP). Nagyobb politikai ellenfelei közül a Jobbik Szőcs Norbertet indította, akivel közel azonos eredményt értek el. A választást a Fidesz-KDNP jelöltje, Hargitai János toronymagasan nyerte.

A politikus már inaktívvá tette Facebook fiókját, annak ellenére, hogy korábban rendszeresen posztolt képeket, anyagokat a polgármesterségével összefüggésben is.