Húzza az időt Matyi Dezső?

Szerda délután ült össze a PMFC-Sport Kft. taggyűlése, amelyen az előzetes hírek szerint az ügyvezető, Feleki Attila beadta volna a lemondását. Erről azonban még tárgyalni sem tudtak. Másról sem. 

hirdetés

Hiába hívták össze a pécsi focicsapatot működtető kft. szerdai taggyűlését, hogy azon a klub életét meghatározó,  érdemi kérdésekről tárgyaljanak, erre nem került sor. Mint megírtuk, korábban Matyi Dezső már több jogosítványt is megvont tőle, Feleki Attila ügyvezető ezért fontolgatta, hogy beadja a lemondását, amit a klub körül kialakult bizonytalan helyzet, munkájának ellehetetlenülése indokolttá is tett.

A pécsi önkormányzat közel 5 százalékos részesedését képviselő PSN Zrt. vezérigazgatója, Vári Attila azt mondta szerda délután, hogy nem is tudtak tárgyalni, mert Matyi Dezső nem jött el az ülésre, ezért  nem is volt határozatképes a taggyűlés. Jövő hét szerdára ismét megpróbálja az ügyvezető összehívni a taggyűlést.

Vári hozzátette: mindenképpen fenntartják a Matyi Dezső által a PMFC-ben birtokolt tulajdonrészre vonatkozó elővásárlási jogot, továbbra is áll a város ajánlata a tulajdonrészre.

– Nagyon szeretnénk megoldani a kérdést, mi minden megbeszélésre, egyeztetésre elmegyünk, egyelőre azonban nem látunk pozitív elmozdulást – mondta a vezér.

Matyi Dezső tavaly év végén jelentette be váratlanul, hogy kiszáll a Matias-cégcsoport a labdarúgóklub finanszírozásából. A város ezt követően előrehozta az idei évi önkormányzati támogatás kifizetését, és vételi ajánlatot tett a kft.-re: 1 euróért vette volna meg a csapatot, vele együtt pedig az 500 millióra becsült adósságállományt is vitte volna. Matyi ezt egy hete visszautasította – újabb befektetői szándékról azóta nincs hír.

A csapat az adósságok miatt ugyanakkor egy harmadosztályú klub is lehet, amennyiben nem tudja teljesíteni az NB I-es induláshoz szükséges pénzügyi feltételeket.

Kerestük Feleki Attilát és Matyi Dezsőt is, egyelőre nem tudtuk elérni őket. Amint ez sikerül, frissítjük cikkünket.

 • walaki

  Matyi Dezső nem ér rá… akkor hajoljon közelebb!

 • Focista

  Matyi lépjél már! Síelni van, vagy miért nem szólal meg?

 • MARWEAR

  Jól működik a taktika. Megy a feszültséglevezetés, a “villámhárítás”.
  Most a beetetés van azzal, hogy nem jelentkezik a “főnök”. Már mindeni kezd aggódni. Most kell megvárni, hogy ez elég nagy legyen, mert ez pénzt ér.
  Mikor már mindenki hót ideg lesz akkor ismét be lehet dobni a magas vételárat amit örömmel elfogad mindenki, csak mentsük már meg a csapatot.
  Már senkit nem fog érdekelni, hogy egy rakás szerencsétlenséget veszünk, ami semmire nem jó.
  A kiinduló állapotot mindig szem előtt kell tartani, az a “kályha!

 • Kérdés

  Pécsi! Az ügyvezető hívja össze! Jövő héten milyen döntés születhet? Ha nem megy el MD, akkor nem lesz semmi. Nem hozhat meg Vári Attila döntést semmiben! Ezt tudja Rezső is. Feleki meg lemondhat bármikor! Nem kell taggyülés hozzá!!!!

 • Pécsi

  Ki hívta össze a taggyülést? Azt nem a tulajdonosnak kell? Ha ő hívta össze, akkor nem értem, miért nem ment el. Ha nem ő, akkor nincs miről beszélni.

 • Sporttárs

  Nem igaz, hogy egy ember miatt tönkremehet a PMFC… Álljon már elő Matyi végre és szólaljon meg. Végignézi, ahogy szétesik a csapat?

 • skdjdceoiggbtrbrgjkllllllllllllllllllllllllln 49ö ö91432952ö2őp45ö

  Már a közüzemi számlákat sem fizeti,semmit sem de a játékosok eladásából csak ő részesül.Teljesen ellehetetleníti,tönkreteszi a PMFC-t.