I. Rókus Piknik: szemétszedés, faültetés, koncertek, móka és kacagás

Egészen este 7 óráig várják a szervezők október 5-én a kicsi és nagy érdeklődőket az először megrendezett Rókus Piknikre, a volt Szliven áruháznál: többek között ügyességi vetélkedők, ugrálóvár, csillámtetoválás, arcfestés, sőt koncertek is tartoznak a programhoz. 

hirdetés

Hári József önkormányzati képviselő 12 éve él az egyik Rókus sétány melletti társasházban, már korábban is beszámoltunk róla, mennyi mindent tett az egyetemvárosi környezetért, most a társadalmi összefogás érdekében szemétszedést és faültetést szervezett október 5-e délelőttjére. A munka után pedig jöhetett a jól megérdemelt szórakozás: a piknik keretében gyümölcs, pogácsa és szörp várta a lelkes városszépítőket, majd különböző programokra is sor került.

– Fontos számomra, hogy ne csak a környezet szépüljön folyamatosan, de az itt élő emberek rendezvényeken keresztül jobban meg is ismerhessék egymást, kialakuljon a kölcsönös bizalom és jó viszony a környékbeliek között. Ha lehetőséget kapok rá a választókerület képviselőjeként, még többet szeretnék tenni ezért a területért, sőt a pikniket mindenképp szeretném megszervezni évente. Délelőtt a környezetünk szebbé tételéhez járultunk hozzá, közösen megtisztítottuk a szeméttől a Petőfi utcától egészen a Kodály Zoltán utcáig húzódó tömböt, majd a Bornemissza utcai óvodánál ültettünk fákat a Biokom munkatársainak segítségével, ahol terveim szerint a közeljövőben felújítjuk a játszóteret is. Bízom benne, hogy a cserjék kihelyezése nevelő hatású is lesz, nagyon sok kisgyermek is részt vett a programon – mondta el lapunknak Hári József, aki az idén egyébként már a város négy különböző területén szervezett növényültetést.

A 2010-ben az áruház előtt felállított kis színpadot is kihasználva, a Rókus Piknik keretében koncertet is szervezett a képviselő, mellyel kicsiknek és nagyoknak egyaránt kedvez.

Hirdetés