Júniusban startol a Rockmaraton

Önkormányzati segítséggel, de idén is megrendezik, méghozzá nem is akármilyen minőségben a Rockmaratont június 24. és 30. között. A fellépők közé olyan sztárokat várnak, mint a New York-i hardcore legendát, a Sick of It All-t, és a svéd progresszív metál csapatot, az Evergrey-t.

hirdetés

Tavaly december óta dörzsölhetik a tenyerüket a hazai rockerek, punkok, szabadtéri bulira vágyók, hiszen ekkor jelentette be a pécsi városvezetés: egy ötmillió forintos önkormányzati támogatásnak köszönhetően 2013-ban is megrendezik az ország egyetlen “tiszta” rockzenei fesztiválját, a pécsi Rockmaratont.

Hatnapos buli, immár tizenharmadszor!

– A 30 ezres látogatottságú fesztivál már Pécshez tartozik, színesíti a kulturális palettát. Azt akartuk, hogy ez így is maradjon, ugyanúgy legyen Rockmaraton, mint 2001 óta folyamatosan – indokolta Csizi Péter, pécsi alpolgármester a támogatás odaítélését. A pécsi támogatás a költségvetés mintegy tíz százalékát jelenti. Csizi hozzátette: a résztvevők hatvan százaléka pécsi, ezért sem engedhette meg a város, hogy idén fesztivál nélkül maradjon Malomvölgy.

Varga Zoltán operatív szervező azt mondta, a bulin az elmúlt évekhez hasonlóan négy nagyszínpadon szól majd a rock, 165 zenekar lép fel, s harminc-harmincöt ezer látogatót várnak. A csapatok között olyan sztárok lépnek fel, mint a német Kreator, New York-i hardcore legenda, a Sick of It All, és a svéd progresszív metál csapat, az Evergrey vagy a svájci folk metál banda, az Eluveite.

Itt lesz a SOIA is!

– Továbbra is megmaradtunk a korábbi tematikus körben, amiben mozogtunk, s a jegyárak is megmaradtak a megfizethető kategóriában. A bérlet mindössze 6.990 forintba kerül, míg a napijegyet 4.990 forintért kínálják. A Rockmaraton születése óta nagy hangsúlyt fektet a fogyasztóbarát árazásra, ezért a fesztivál idén is a legolcsóbb vendéglátós árakkal dolgozik, hogy minél többen engedhessék meg maguknak ezt a felejthetetlen bulit, s ahogy eddig, így idén is lesz buszjárat a Malomvölgybe – így Varga.

A Kreator húsz éve járt utoljára Pécsen, most újra buliznak!

– Tavaly már nem voltak panaszok a hangosításra, s reméljük idén sem lesz. Ezért egy sátorral fedjük be a nagyszínpadot, így csökkenthető az arborétumból kijutó hang – tette hozzá a szervező.

Varga Zoltán: barátiak maradtak az árak!

Az idei Rockmaraton költségvetése 50 millió forint lesz, ebből közel tizenötmillió forintot költöttek a külföldi vendégzenekarokra.

A Rockmaratonról minden információ, így a fellépők is megtalálhatók a rockmaraton.hu internetcímen.