Idén is gurulnak a motoros mikulások

Szombaton vasparipás mikulások lepik el a várost, jön az idei, lassan már hagyománnyá váló Mikulás Gurulás a Dél-Dunántúli Motoros Egyesület szervezésében. Egy nemes céllal is összekötik szakállas száguldásukat: jótékonysági gyűjtést szerveznek gyermekeknek, ahová mindent várnak, könyvektől és játékoktól kezdve pelenkáig.

hirdetés

Szombat dél körül könnyen dugóba kerülhet az aki autóba ül: a motoros télapók végigszántják Pécset, több helyszínen megállva, hogy ajándékokat oszthassanak ki a rászoruló gyerekek számára a Családok Átmeneti Otthonában és egyéb belvárosi közterületeken.

Tóth András, a motoros egyesület elnöke elmondta, évről évre egyre nagyobb az érdeklődés, egyre többen csatlakoznak mind a guruláshoz, mind a jótékonysági gyűjtéshez. Egyre több cég adományoz az otthonban élő gyerekek számára. Mindenki profiljának megfelelően járul hozzá az akcióhoz: egy vállalat rengeteg plüssállatot, egy gofrizó ingyenes kuponokat ajánlott fel.

– Fontos azt is hozzátenni, hogy az egyesület nem csak az ünnepek alkalmával szervez gyűjtést, év közben is próbálunk minél több ehhez hasonló jótékonysági akciót szervezni a rászorulóknak.

Elmondása szerint a tavalyi 80 motoros résztvevők száma jócskán emelkedni fog a visszajelzések alapján, és a 120, egyéb járművekből álló kíséret is szaporodik.

A tömeg december 3-án, szombaton tíz órakor indul a Tesco Budai vám parkolójából, bárki csatlakozhat a menethez – feltéve, hogy egy Mikulás sapka díszíti.

És hogy mennyire széleskörű lett az akció, jól mutatja, hogy Pécsen négy ponton is lehet adni adományokat, sőt, Villányban, Dombóváron és Bonyhádon is várják a jótékonykodókat. Az összegyűlt adományokat szombaton, a gurulás alatt fogják szétosztani a motoros télapók a gyerekeknek.

Csütörtökön, délután 17 óráig lehet leadni az adományokat.

A menet útvonala: Budai vám – Családok Átmeneti Otthona – Hal tér – Gyerekklinika – Mecsek Áruház – uránvárosi Tesco – Pécs Plaza – Park Center – Széchenyi tér – Pécsi Gyermekotthon.

Látszik, hogy az útvonal az egész várost átszeli, mindenhol készülni kell a motoros télapók érkezésére!

Pontosabb és bővebb információk az esemény facebook-oldalán!