Időben kész lesz az IMS-iskola

Hatszázmillió forintot költ a város a második pécsi IMS-szerkezettel épült iskola felújítására, melynek munkálatai ütemszerűen zajlanak, így szeptemberben megkezdődhet a tanítás. Csizi Péter alpolgármester a keddi sajtóbejáráson azt mondta, semmilyen indokot nem fogadnak el a kivitelezőtől a befejezés időpontjának elhalasztásával kapcsolatban.

hirdetés

A Testvérvárosok Terei Általános Iskola teljes felújítására, új tornacsarnok építésére, gépészetének átépítésére és szigetelésére hatszázmillió forintot költ Pécs. A város egyszázalékos, uniós támogatású pályázaton nyert pénzt a fejlesztésre, így újulhat meg a még 2008-ban, Tasnádi Péter polgármestersége alatt veszélyesnek minősített IMS-iskola.

– Egy olyan iskolában járunk, ahol szeptember 1-jén mindenképp megkezdődik a tanítás – mondta Csizi Péter a sajtóbejárás előtt. – Azért jöttünk, hogy megnézzük, milyen stádiumban van a felújítás és felhívjuk a kivitelező figyelmét, hogy ezzel kapcsolatban semmilyen indokot nem fogadunk el.

testvérvárosok terei iskola3

A munka során szinte az alapokig lebontották az épületet, kicserélik a burkolatokat, megerősítik az elhibázott technológiával készült szerkezetet. Emellett teljesen akadálymentessé teszik az intézményt, lift kerül a házba, külső hőszigetelést kap az épület, nyílászárókat cserélnek, megújul a konyharész, s a fejlesztik a fűtési rendszert.

– Augusztusban megkezdődhet a visszaköltözés és örömmel látjuk, hogy egyelőre ennek semmilyen akadálya sincsen – hangsúlyozta az alpolgármester. – A legnagyobb bontási munkálatokon már túl vagyunk, a finomhangolás folyamata zajlik éppen.

Kővári János, Kertváros egyéni országgyűlési képviselője hozzátette, a hőszigetelés és a nyílászárócsere energiahatékonyabbá teszi az épületet.

testvérvárosok terei iskola6

– Azon túl, hogy szebbé válik, korszerűbb is lesz iskola és remélem, hogy ez a működését is segíteni fogja – mondta Kővári. – Azt gondolom, hogy egy egy 21. századi épületet kapnak ősszel az iskolások.

[box title=”Az Árpád lesz a következő”]Az előző városvezetés idején három iskoláról derült ki, hogy életveszélyes, melyek közül az utolsó IMS-szerkezettel épült Árpád Fejedelem Gimnázium munkálatait is szeretnék hamarosan elkezdeni. Ehhez uniós támogatást szeretne igénybe venni a városvezetés, ennek érdekében egy háromszázmilliós pályázatot is benyújtottak, melynek még nem ismerik az eredményét, de további forrást is keresnek, mondta Csizi.[/box]

  • Névtelen

    Kampányolunk-kampányolunk….a két bohóc…..