Idős nénit rántott magával a busz

Rengetegen osztották meg a közösségi portálon azt a felhívást, amelyben egy idős nő lánya keres szemtanúkat. Beszámolója szerint édesanyjára rácsukódott az egyik pécsi busz ajtaja, a jármű maga után vonszolta őt. A Tüke Busznál vizsgálódnak.

hirdetés

Az idős nő kórházba került combnyaktöréssel.

Az eset a Facebookos megosztott írás szerint múlt kedden délelőtt 10 óra 20 perckor történt, amikor fel akart szállni a 2-esre a Lánc utcai rendelőnél a néni.

“A jobb kezével már kapaszkodott, jobb lába már az első lépcsőn volt, amikor megszólalt a csengő és már csukódott is az ajtó, a busz pedig azonnal elindult, beszorítva egyik karját és lábát. Így vonszolódott kis ideig, majd kiszabadította magát és a padka s a busz közé esett az úttestre. Az utasok kiabáltak a sofőrnek, hogy álljon meg, ez pár másodperc múlva megtörtént, ekkor két fiatalember felemelte és a buszmegálló padjára ültette a földön fekvő édesanyámat. A busz megvárta a mentőket, de rendőröket, helyszínelőt nem hívtak. A buszból kiáramló s a megállóban várakozó utasok veszekedtek a sofőrrel, aki nem lépett oda a sérülthöz. Még aznap megműtötték combnyaktöréssel, hosszú út áll előtte a felépülésig” – írta lánya.

A Tüke Busznál azt közölték, egyelőre nem indult hivatalos eljárás az ügyben, a néni felépülésére várnak. Már egyeztettek a családdal, s amint a néni állapota engedi, felveszik a jegyzőkönyvet, s kivizsgálják az esetet. Ha kiderül, hogy a sofőr hibázott, felelősségre vonják.