Igazi virtuóz a 11 éves művész

Továbbjutott a középdöntőbe a közmédián futó Virtuózok tehetségkutató verseny legkisebbek korcsoportjában Boros Misi. A pécsi általános iskolás fiatalember nagy sikert aratott zongorajátékával mind a zsűri, mind a nézők előtt. A tizenegy éves fiúcska nagy tehetségnek számít, már számos rangos külföldi és országos megmérettetésen győzedelmeskedett.

hirdetés

Lenyűgözte a zsűrit az MTV nemrégen indult tehetségkutató műsorában a pécsi Boros Misi. A pécsi Jókai utcai Általános Iskolába járó tizenegy esztendős fiú Frederic Chopin egyik darabját adta elő nagy átéléssel – és még nagyobb virtuozitással.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=qzIOb58_Fzk” height=”450″]

Boros János, Misi édesapja – aki egyetemi tanár, az MTA doktora, a PTE filozófiai tanszékének professzora, s akinek neje, Orbán Jolán szintén elismert kutató, irodalomtörténész – elmondta, hogy kisfia már az összes létező legnagyobb magyar zongoraversenyt megnyerte már korosztályában, így a kétévente megrendezendő nemzetközi Bartók Béla Zeneiskolai Zongoraversenyt, a Nyíregyházán tartandó Országos Zongoraversenyt és az Országos Zeneiskolai Ferenczy György Zongoraversenyt, de szintén nagy sikerrel szerepelt a római Mozart-versenyen is, ahol megszerezte az abszolút győzelmet is.

boros misi3 - cikkbe

– Nagyszerű a verseny, nagyon tehetségesek a többiek is. Nagy élmény egy egész ország és egy nagyon komoly zsűri előtt fellépni – lelkesedett Misi maga is, aki szerint nagyon erős a színvonal saját korosztályában is, nehéz a verseny, de természetesen mindent megtesz a minél jobb szereplés érdekében.

Mint megtudtuk tőle, legközelebb is egy Chopin-darabot, a gisz-moll polonézt adja elő, amit előreláthatóan egy hónap múlva láthatunk a képernyőn. Misi egyébként nem ül a babérjain, a jövő héten már egy újabb kihívás várja Ausztriában, ahol szintén egy zongoraversenyen méri össze tudását korosztálya legjobbjaival. Reméljük, a szomszédoknál is a legjobb eredménnyel zárja a versenyt – ahogyan reméljük, hogy a Kunigunda utcai tévészékházban is ő lesz a végső győztes…