Így élnek a baranyai parlamenti képviselők

Mától ismét bárki számára hozzáférhetők a parlamenti képviselők vagyonnyilatkozatai. A Parlament honlapján megtekinthető adatok szerint a baranyai képviselők közül Hoppál Péter kulturális államtitkárnak tízmillió forinttal emelkedett a megtakarítása, s Tóth Bertalannak már nincs kocsija sincs, azért nem kell aggódnia egzisztenciájáért.

hirdetés

Eltelt egy újabb év, ismét turkálhatunk az országgyűlési képviselők zsebében, hiszen ismét nyilvánosságra hozták az érintettek vagyonnyilatkozatát. A tavalyi évhez képest Hoppál Péter tízmillió forinttal több – összességében 20 milliós – megtakarítással rendelkezik, mint az előző évben. Továbbra is számos életbiztosítást kötött, s továbbra is egy kilencéves Ford Mondeóval közlekedik.

Csizi Péternél sincs érdemi változás tavalyhoz képest, hacsak az nem, hogy korábbi 3,3 milliós tartozását 2,2 millió forintra csökkentette. Továbbra sincs érdekeltsége egyetlen gazdasági társaságban sem, s még mindig egy Opel Insignia gépkocsival jár.

Tiffán Zsolt sem szűkölködik anyagiakban, a fejlesztési tárca miniszteri biztosa továbbra is az egyik legnagyobb szőlőbirtokos a képviselők között. Ennek ellenére még mindig Suzuki Swifttel jár, s a korábbi bevallásához képest – kétmillió forint – ezúttal hárommilliót készpénzt tart magánál. Még mindig jó néhány gazdasági társasában érdekelt, így az ismert és népszerű zenésszel, Ákossal közös tulajdonú Andante Borpatika Kft. egyik tulajdonosa is.

tiffán zsolt
Tiffán Zsolt a gazdasági életben is jól boldogul

Bánki Erik, az Országgyűlés gazdasági bizottságának fideszes elnöke ugyanakkor annál több cégben érdekelt, többek között a pécsi Bábamad Kft. és a fővárosi ENVI Consult Bt. tulajdonosa és utóbbi ügyvezetője is. Több mint negyven hektár szántót birtokol, emellett egy 2015-ös BMW 420 D sportkocsi. valamint két BMW C1 robogó boldog tulajdonosa. Részvényben kétmillió, életbiztosításban másfél millió forintja van, s kétmillió forint készpénzzel is rendelkezik, igaz, számottevő – több tízmilliós – tartozást is felhalmozott.

Hargitai János Mohácsot és környékét képviseli az országházban. A Miniszterelnökség miniszteri biztosának nyilatkozata szerint számos szántó- és erdőterület birtokosa, pár éve egy Volvo S60-as kocsival közlekedik. Értékpapírban az előző évhez (51 millió Ft) némileg kevesebbet, 45,5 millió forintot hasaltat, s adóstársként is csökkent tartozása (25 millióról 23 millióra). Új vételként tavaly vett egy 37 négyzetméteres lakást Siófokon, s továbbra is a Bóly Coop Kft. résztulajdonosa.

A szocialista párt parlamenti frakcióvezetőjeként tevékenykedő Tóth Bertalan sem szűkölködik: Pécs mellett a fővárosban is van lakása, s Nagykozárban erdőt is tulajdonol. Viszont megvált korábbi autójától, egy Volkswagen Passattól, s az előző évben bevallott 800 ezer forintos és 40 ezer eurós életbiztosítása már 1,2 millió forintot, valamint 50 ezer eurót ér. Még mindig ötmillió forintnyi készpénzt tart magánál, tartozása pedig 23,3 millióra csökkent a tavaly bevallott több mint harmincmillióról. Bár szünetelteti ügyvédi praxisát, bár annak bérbeadásából havi bruttó 300 ezer forintot zsebel be.

Tóth Bartalan 001
Tóth Bertalan nem kocsival közlekedik

Szakács László szocialista frakcióvezető-helyettes Tóthtal ellentétben két kocsit is tulajdonol, egy Volvo S70 és egy Skoda Superb parkol 69 négyzetméteres komlói lakásánál. Sok bevallani valója nem volt, mindössze két – összességében 444 ezer forintos – életbiztosítást kötött, tartozása 5,7 millió forintra rúg, gazdasági tevékenységet nem végez.