Nőkkel erősít a pécsi Fidesz ősszel

Külön indul az ÖPE és a Fidesz összel, számos új jelölt is van. Főleg nők. Hoppál Péter, a Fidesz pécsi elnöke számolt be pénteken arról, hogyan, milyen felállásban, milyen polgármesterjelölttel vág neki a párt és annak több szövetségese az őszi önkormányzati választásoknak.

hirdetés

Mint mondta, csütörtök este meghatározták a polgármesterjelöltet, az egyéni jelölteket és az önkormányzati választásokra vonatkozó listát is – a Fidesz pécsi tagságával közösen. Összesen 130 párttag vett részt a jelölésekben. Polgármesternek Páva Zsoltot jelölték, más jelöltre nem is érkezett ajánlás. A mostani polgármester újbóli jelölését titkos szavazással a résztvevők elsöprő többsége támogatta.

Ezt követően már Páva Zsolt ismertette a csütörtök esti ülésen a 19 önkormányzati körzetben indulók névsorát. A polgármester jó néhány helyen változást javasolt. Az aspiránsok mindannyian elfogadták a jelölést, egyenként mindegyikükre több mint száz szavazat érkezett.

A jobb eredmény érdekében döntöttek a szövetségesi politikájuk megváltoztatásáról, mondta Hoppál
A jobb eredmény érdekében döntöttek a szövetségesi politikájuk megváltoztatásáról, mondta Hoppál

A kompenzációs lista (ez akkor számít, ha egy párt nem minden körzetet nyerne meg) első öt helyére a Fidesz, a KDNP, a Nemzeti Fórum és a civilek képviselői kerültek: Páva Zsolt, Decsi István (városi alelnök), Őri László (Nemzeti Fórum), Oszoli Dénes (KDNP), Sztojkovics Éva kapta ezeket a helyeket.

Az egyéni jelöltek kilétéről is beszámolt Hoppál, e szerint választókörzetenként az alábbi jelölteket indítja a Fidesz:

1. Huba Csaba
2. Oszoli Dénes
3. Haász János
4. Girán János
5. Pál Miklós
6. Sztojkovics Éva
7. Dr. Csizmadia Péter
8. Fazekas Orsolya
9. Juhászné dr. Müllner Marianna
10. Tihanyvári Dóra
11. Decsi István
12. Erb József
13. Bognár László
14. Kövesi Mária
15. Fodor Ibolya
16. Grób Gábor
17. Hári József
18. Deli Eszter
19. Dr. Őri László

Hoppál Péter azt mondta, a Fidesz áttekintette a szövetségi politikát, s úgy látják, legeredményesebbnek a választásokat, ha külön kompenzációs listán indulnak jelöltjeik, s szövetségesük, az Összefogás Pécsért Egyesület (ÖPE) politikusai. Az alpolgármesterekről a választások után döntenek.

Nagy Csaba alpolgármester személyéről Hoppál Péter elmondta: a Fidesz pécsi csoportja őt a baranyai listára delegálja. Azt szeretnék, ha a politikus 24 éves képviselői tapasztalatával a baranyai önkormányzat elnöki tisztét tudná majd vinni.

Moór Eszter, a népjóléti bizottság elnökének más szerepet szánnak a városházán, nem indítják újra képviselőnek.

A várható eredményekről szólva azt mondta, van három-négy olyan körzet, amelynek megnyerése kétséges, de biztató, hogy a részvételi arányokat tekintve az önkormányzatihoz közel álló EP-választáson jól szerepeltek a fideszes képviselők, minden szavazókörben nyerni tudtak. A parlamenti választásokat figyelembe véve viszont lennének olyan körzetek, ahol ma nem a fideszes jelölt nyerne, már amennyiben minden baloldali szereplő közös jelöltet támogatna.

Azt mondta, azzal, hogy az ÖPE-vel nem indít közös jelöltet a Fidesz, a mainál több képviselőt küldhetnek a 27 fős közgyűlésbe – elméletileg.

Arra a kérdésre, hogy számítanak-e az ÖPE önálló jelöltállítására, azaz a szervezet állít-e aspiránsokat a fideszes jelöltek ellenében, Hoppál nem tudott válaszolni.

 • Pingback: Eine Niederlage für die Grünen? Analyse der Kommunalwahl 2014 in der Uránstadt Pécs « Sopianae.eu()

 • Pécsi

  Nem ehhez a cikkhez tartozik, de kiváncsi lennék arra, hogy mint friss kulturális államtitkár mit szól ahhoz, hogy elődje a pályázat második helyzettjének alkotását kivánja megépiteni Milánóban és nem a nyertes pécsit. Mint pécsi képviselő, államtitkár, nem tudja befolyásolni ezt az embert?Egyébként egyik pécsi képviselőt sem lehetett hallani az ügyben. Hogyan is képviselik akkor ezt a népet, itt a délvidéken?Hoppál is egyszemélyben fog dönteni majd az aktuális kérdésekben?

 • Szekeres A.

  Hát lehet,hogy Kertiben égés lesz!Nagyon billeg 1 2 körzet,itt az ÖPE néhány szavazata is jól jött volna!Nehogy az legyen,mint az MSzP-vel!

 • pompom

  titkárnő vagy asszisztens, tök mind1! remélem nem valami műkörmös bugyuta díszp***a fog bekerülni

 • felháborító

  huszonéves tacskòkat betenni a város vezetésébe legyen az lány vagy fiú enyhén szòlva is komolytalanná teszi a városvezetést az meg pláne nagy egòra vall hogy el is fogadják,

 • jános

  Ez álcivil szöveg nagyon rossz aki foglalkozik egy kicsit is a környezetével az már politizál ha tetszik pár magát fényező és igaz civilnek aposztrofálònak,akár nem.

 • medvehagyma

  Janika drága, ezek álcivil fidesznyikek, kár lelkendezni. Nők meg azért kerültek közéjük, mert a narancsos nagykutyákat elszívta az egyre duzzadó kormányapparátus, ők a maradékok. Imolának adok igazat, a Fidesz országos szinten kirekeszti a döntéshozatalból a nőket.

 • jános

  Na végre!!Civilek köztünk élők,nők jò a lista nekem tetszik.

 • Pécsi

  Gyerekek, még le sem futott a választás, már nyavalyogtok.

  Tessék hiteles baloldali jelölteket és programot felmutatni, és indulhat a móka.

  A szavazólapon mindenki ott lesz, az eredményt mindenkinek ugyan úgy számolják, így volt ez akkor is, amikor szoci irányítás alatt állt Pécs, és Tollernek hívták a polgármestert.

 • Magyarázkodás

  És mégis ki a fene tiltotta meg a baloldalnak, hogy egy-egy körzetben, szavazókörben több szavazatot gyűjtsön be, mint a Fidesz? Ha ez megtörtént volna, nekik lenne kétharmaduk. Ez a választási rendszer is annak kedvez, aki több szavazatot kap.

  Szánalmas, ahogy képtelen elviselni a vereséget a baloldal és ahogy igyekszik mindenféle kifogást találni a vereségére.

 • Helyesbítés

  Persze, a szavazók döntenek. Kivéve, ha úgy vannak megszerkesztve a választási szabályok, ha nem ellenőrzi senki a közpénzek felhasználását és olyan elfogult a közmédia, hogy csakis egyetlen pártnak legyen esélye.

 • pécsinek

  Sosem szerencsés minősíteni a szavazókat, mert akár tetszik, akár nem, még mindig ők döntenek egy-egy választáson.

 • pécsi

  Nagy a baj. Valóban, nem a fidesz erős ezekkel a nevekkel. Sok macska erősebb egy-két felsoroltnál…. Ez a gerinctelen tehetségtelenségi rangsor! Az ellenzék gyenge. Valami nagy-nagy farkaskutya kellene, hogy szétverje mindkettőt, és vége legyen ennek a macska-egér harcnak! Nagy baj van. De hát, ha mi pécsiek hagyjuk, mármint a többség ha ismét hagyja majd, úgy kell nekik. Pécs sírját ássák ezek a képviselő jelöltek, meg a minősíthetetlen szavazóik. Illetve mélyítik, mert már megásták! Én veszem az útilaput, az biztos. Nincs újabb négy évem a nyomorra. Béke Pécs poraira.

 • Fóris Béla

  A fityesz-kdnp is az MSZMP-KISZ utódpártja, eltűnhetne a süllyesztőbe! Egy rakás megélhetési politikust indít a fityesz, a két legellenszenvesebb a Páva és a Hoppá elvtárs.

 • Imola

  Jaj bunkó vagyok! Nem gondoltam komolyan.

 • pizzafutar

  de Tihanyvári Dóra, Hoppál úr asszisztense! 🙂

 • Pécsi

  Fodor Ibolya a főcivil is indul Fidesz szinekben? hogy van ez? mennyi támogatást fognak kapni teljesen véletlenül?

 • Imola

  A Fidesz-KNPD egy sunyi, nőellenes macsóklub. Tasó “mit pofázol, kisanyám” Lászlótól Balogh “Vak komondor” Józsefen át Varga “ha a nők többet szülnének, nem lenne családon belüli erőszak” Istvánig mind egy ideológiát képviselnek: a nők kiszorítását a közéletből és kiskorúsítását. A parlamentben kevesebb nő ül ma mint az arab országokban, az Orbán-kormánynak egyetlen női minisztere sincs. Aki ezekre a szexista taplókra szavaz, az a nők egyenlőtlenségét támogatja.

 • Üdvözlet

  Köszöntjük a hölgyeket a közéletben! Sok sikert!

 • Mami

  Amilyen állapotban van a városi ellenzék, a Fidesz egy macskát is indíthatna, azzal is nyernének. Természetesen ez nem a Fidesz érdeme, hanem a többi párt szégyene.

 • papa

  Na ezt ki lehet tenni az ablakba….Pécsnek annyi.

 • kerhun

  A Tihanyvári Dóra, az nem a Hoppálnak a titkárnője?