Így kell sakkozni az ovisokkal a felújítások alatt

Az óvodafelújítási munkálatok alatt is biztosítják a kicsik elhelyezését Pécsen. Az alábbiakban megmutatjuk, hogy az érintett intézményekbe járó gyerekeket hol helyezik el átmenetileg.

hirdetés

Az önkormányzat által indítandó program során a következő időszakban felújítandó bölcsődékbe és óvodákba járó gyerekek elhelyezését biztosítani kell. A város ezért korábban már szakmai alapon meghatározta azokat az ingatlanokat, amelyek alkalmasak a gyerekek ideiglenes befogadására.

Őri László alpolgármester elmondta, hogy az érintett intézmények folyamatosan tájékoztatják a szülőket és a beíratás iránt érdeklődőket az ütemezésről, arról, hogy milyen költözések mikor és hová várhatók.

2017-ben a Budai Nagy Antal utcai intézményt, a Köztársaság téri óvodát és a Németh László utcai óvodát újítják fel. A felújítás idején az alább látható módon helyezik el a gyerekeket és az óvodai dolgozókat idén szeptember elsejétől.

óvodák
Így alakul az óvodák elhelyezése a felújítások idején

A bölcsődék esetében ugyanez lesz az eljárás. A Testvérvárosok terei Kiskuckó bölcsőde 28 férőhely biztosításával költözik át a Nevelési Központban lévő Csoda bölcsőde elkülönített egységébe. A Bornemissza G. utcai Mandula bölcsőde 14 férőhely kialakításával kerül ideiglenesen a Gosztonyi Gy. utcai Fészek bölcsőde egyik csoportszobájába és a Vargha D. utcai Törpike bölcsőde újonnan kialakított csoportszobájába.

Az Anikó utcai egykori általános iskola területén öt csoportszobát hoznak létre 70 férőhellyel, ott a működési engedély szeptember elsejei életbe lépése után pótbeíratást tartanak a bölcsődei ellátást igénylő, a tavaszi beíratáson várólistára került kicsik számára.