Így készül a pécsi temető halottak napjára

Hamarosan ismét a megemlékezésé lesz a főszerep Pécsen, a Pécsi Köztemető bemutató tárlattal, ünnepi szentmisével, ünnepségekkel várja a szeretteikre emlékező látogatókat. Mutatjuk a részleteket, nyitvatartásokat.

Megemlékezések

Szent-Mihály kápolna történetét és a mindenszentek, halottak napját bemutató tárlat

október 30-tól november 1-ig (péntektől vasárnapig)

Ünnepélyes szentmise a Pécsi Köztemető Szent Mihály Kápolnájában

november 1. (vasárnap) 15 óra

Temetői központi ünnepség 

Az ünnepség a központi ravatalozó előtti téren lesz november 1-én.

16.30: gyülekező zene
16.55: gyertyagyújtás
17.00: emlékműsor

Városi megemlékezés

A város megemlékezése szintén november 1-én lesz 18 órakor a mindenki keresztjénél és az I. világháborús emlékműnél, ahol Péterffy Attila polgármester helyez el koszorút az önkormányzat nevében.

A Lenau Egyesület megemlékezése

Az egyesület november 2-án, hétfőn 16 órakor tart megemlékezést a II. világháborús magyar-német katonasíroknál.

Ügyeleti szolgálat

A kegyeletgyakorlás megkönnyítése és a méltó emlékezés biztosítása érekében a temetőben ügyeleti szolgálatot tartanak a Siklósi u. 43. sz. alatti irodaépületben október 24-én és 25-én 9.00–15.00 között, valamint október 31-én és november 1-én 9.00–17.00 között.

A temető munkatársai teljes körű ügyintézést biztosítanak a hozzátartozók részére, és az ügyfélszolgálat a sírhelyekkel kapcsolatos ügyintézés és a temetésfelvétel tekintetében is rendelkezésre áll.

  • Szakipari munkákat (síremlék, járdaépítés) október 22-én 15 órától november 2-án 7.30-ig nem végeznek, kivéve, ha ebben az időszakban kell temetést előkészíteni.
  • November 1-én és 2-án a temetőben kocsival csak mozgáskorlátozott-igazolvánnyal rendelkezők közlekedhetnek.

Az emlékezés meghittsége, zavartalansága miatt azt kérik a látogatóktól, hogy a sírgondozásból keletkező hulladékot a parcella szélén lévő tárolóba gyűjtsék, körültekintően helyezzék el a gyertyákat, hogy ne okozzon tüzet.

Óvatosan a gyertyákkal, mécsesekkel

Nyitvatartás

A temető november 9-ig 6 órától 20 óráig, november 10-től 7 órától 17 óráig tart nyitva.

Zárás után a Nagyárpádi úti portánál lehet elhagyni a temetőt.

Október 23-tól november 2-ig a temető bővítési területén ingyenes parkolást biztosítanak, melyet a Nagyárpádi út felől lehet megközelíteni.

Október 24-e és november 2. között a mozgásukban korlátozott látogatók számára elektromos kisautóval biztosítják a temetőn belüli könnyebb közlekedést.

Hirdetés