Sokan szeretik a virágokat, sokan szeretnek kertészkedni is Uránvárosban – most egy olyan program indul számukra, amely során nemcsak a környezet lehet még szebb, hanem értékes ajándékok is gazdára lelhetnek.

hirdetés

Szórólap érkezik a napokban az uránvárosi háztartásokba, amelyben a Virágos Uránváros programra hívják fel a figyelmet. Ebben a különleges, első ízben meghirdetett akcióban nemcsak az ott élők környezete lehet még szebb, hanem értékes ajándékok is gazdára lelhetnek.

– Uránváros eddig is Pécs egyik legzöldebb városrésze volt, most azt szeretnénk az itt élőkkel közösen, hogy a legvirágosabb is legyen – fogalmazott lapunk kérdésére Decsi István alpolgármester, uránvárosi önkormányzati képviselő. Mint elmondta, összefogtak a térség képviselői és a Biokommal, civil és kulturális szervezetekkel közösen meghirdették a Virágos Uránváros programot.

Két kategóriában, egyéni (erkélydíszítés) és közösségi (kertdíszítés) körében várják a jelentkezőket a szórólapokon szereplő elérhetőségeken (a versenyben érintett területek háztartásai a napokban meg is kapják a szórólapot). Az első 20 jelentkezőnek – kategóriánként – Pécs városa és a Biokom ingyenes növénycsomaggal is kedveskedik. Ezek után az elkészült kertekről, virágos erkélyekről készült fotókat meg is lehet osztani a közösségi oldalon, illetve e-mailban elküldeni a verseny szervezőinek. A virágos alkotásokat szakértő zsűri bírálja el a nyári hónapokban, előre egyeztetett időpontban, valamint a közönség is szavazhat majd.

A versenyen már csak azért is érdemes indulni – azon kívül, hogy Uránváros még szebb, virágosabb lesz -, mert több tízezres ajándékutalványok jelentik a fődíjakat, természetesen szintén kertészeti termékekre lehet ezeket beváltani.

hirdetés

Hirdetés