Így majálisozhat Pécsen!

Számos programmal várják a városlakókat május 1-én Pécsen. A majális szerelmesei több helyen is részt vehetnek a kedvükre való eseményeken.

hirdetés

Bár idén ugyan nem rendeznek központi ünnepséget Pécsen, majdnem minden városrészben tartanak május elsejei szórakoztató programokat, koncerteket és számtalan egyéb műsort, játékos versenyeket.

A Balokányligetben a Tett-Hely Ifjúsági Egyesület szervezésében kezdődik 10 órakor az este hatig tartó családbarát majális, amelyen egyebek mellett a nagyok számára zenés-táncos produkciókat, sörivóversenyt tartanak, de csónakázhatnak is a tavon, a kisebbek ugrálóvárban vagy zöld játszóházban élvezhetik jól magukat az előrejelzések szerint délutánra csapadékossá váló időben.

Szintén 10 órakor kezdődik az összejövetel a Mandulásban, ahol a Baranya Megyei Szakszervezetek Akcióegysége rendez retrómajálist. Számos játékos vetélkedőre várják a résztvevőket – sörivó- főzőverseny, szkanderbajnokság -, de a fiatalok is kedvüket lelhetik szokásos elfoglaltságaikban (zsákban futás, rajzverseny, légvár, libikóka, hinta, mászóka, stb.)

A keleti városrészben a meszesi iskolában gyűlhetnek össze 13 órától polgárok. A Budai Városkapu Iskolaközpontban is színes programok várják a helyieket a zenés műsoroktól kezdve táncbemutatókon és gyermekprogramokon (például állatsimogató) keresztül egészen az este fél hétkor kezdődő Szandi-koncertig és az azt követő utcabálig.

Az uránvárosi Mecsek áruház előtt szinte ugyanazokon a programokon lehet részt venni, mint Meszesen, azzal a különbséggel, hogy Szandi koncertjére este fél kilenckor kerül sor.

Aki az esetleges rossz idő miatt fedett téren ünnepelne, az látogasson el a Slyven Rendezvényközpontba, ahol Pécsimami Család Expót tartanak – természetesen sokféle programmal és foglalkozással várva kicsiket és nagyokat egyaránt.