Így néz ki a megújult Hullám

Péntek reggel újra megnyitotta kapuit a patinás pécsi Hullámfürdő strandja. A kültéri medencéket egy hatalmas strandparti kíséretében ezen a nyáron először használhatják a látogatók.

hirdetés

A Hullámfürdő kültéri medencéit a tulajdonos pécsi önkormányzat mintegy negyvenmillió forintos segítségével újíttatta fel az utóbbi bő egy hónapban a működtető Pécsi Sport Nzrt. A helyreállításra azért volt szükség, mert a létesítmény külső medencéi elöregedtek, s elvesztették víztartó képességüket, így a biztonságos használat érdekében elengedhetetlenné vált a teljes felújításuk. A két medencét megerősítették, újraburkolták, taposókkal, zuhanyzókkal szerelték föl. Az aszfaltos részeket több helyen parkosították, újramázolták a strand padjait, valamint rendbe tették a játszóteret is.

hullám1

A munkáltok bő egy hónapon keresztül tartottak, és az utolsó simításokat is a tervezett időre sikerült elvégezni.

– Bíztunk abban, hogy az időjárás kegyes lesz hozzánk, de sajnos folyamatos volt az esőzés. Ez nem könnyítette meg a kivitelezők dolgát, mindezek ellenére a felújítási munkálatokkal egy napot sem csúsztak a szakemberek.

hullám2

A polgármester hozzátette: köszöni a pécsiek türelmét, és azt, hogy elviselték a strand nyitásának csúszását. Vári Attila, a PSN Zrt, vezérigazgatója pedig megjegyezte, a rossz időjárás egyetlen előnye az volt, hogy nem érte jelentős bevételkiesés a fürdőt, hiszen a kinti medencéket egyébként sem használták volna ki.

hullám4

A megújult Hullám 9 órakor nyitott, de az igazi strandhangulat csak 14 órától indul be. A szervezők ugyanis többféle programmal várják a hűsölni vágyókat.

hullámfürdő pécs4

– A gyerekeket légvár, streetballpalánkok és kézműves-foglalkozások várják, de lesz fürdőruha divatbemutató is csinos modellekkel. A fürdőt estére kivilágítjuk, hiszen a nyitott strandok éjszakája országos akcióhoz csatlakozva a Hullámfürdő is éjfélig nyitva tart majd – sorolta az attrakciókat Vári Attila, a PSN Zrt. vezérigazgatója.

A tervek szerint idén meghosszabbítják a fürdő nyitva tartását, ha az időjárás engedi, akkor szeptember végéig várja a pécsieket a felújított strand.