Megmutatjuk, milyen lesz a pécsi Margitsziget

Ez a félsziget már sziget. Lesznek rajta padok is.

Úgy tűnik, hogy az előre eltervezett ütemben halad a Tüskésrétre megálmodott szabadidőpark kialakítása, és júliusban már mehetünk is a nyitóbulira. Ottjártunkkor mindent alaposan szemügyre vettünk, a kiszolgálóháztól kezdve az épp megszülető szigetig, a látvány pedig tényleg bizalomgerjesztő.

hirdetés

Még tavaly ősszel kezdett hozzá a Pécsi Víz Szolgáltató Kft. a tüskésréti szabadidőpark – hivatalos nevén Central Wakeboard Park – kialakításához. Két munkafolyamat is zajlik itt jelenleg, egymással párhuzamosan. A város az erőműtől kapott 150 millió forintból rendezi a meglévő tó medrét, környezetét, a magáncég pedig több mint félmilliárdból kivilágított gumis futópályát, edzőparkot, vízisípályát és az ezeket kiszolgáló, tusolóval, WC-vel felszerelt épületet hoz létre. Ehhez a beruházók tekintélyes, 225 millió forintos uniós forrást is elnyertek.

Ilyen lesz
Ilyen lesz

De nézzük, hogy is fest jelenleg a park! Mindenki készítse elő a képzelőerejét, mert az építkezés még nagyban tart.

A város jelenleg is kotortatja az iszapot
A város jelenleg is kotortatja az iszapot

A város a tavat jelenleg is kotortatja, a partfal építése már majdnem befejeződött, nemsokára már fel is húzzák az ötoszlopos vízisípályát, ahol kezdőknek és haladóknak is lesz külön pálya. A tó háromnegyedét ez az 575 méteres pálya foglalja majd el, ezért – és biztonsági okok miatt is – fürdésre nem lesz lehetősége az idelátogatóknak.

Itt kajálhatunk egyet, de akár le is tusolhatunk
Itt kajálhatunk egyet, de akár le is tusolhatunk

Így fest jelenleg az épület, amit csak úgy emlegetnek, hogy a „ kiszolgálóház”. A könnyűszerkezetes házban lesz egy büfé, egy tusoló a sportolásban megfáradtaknak, és egy bolt is, ahol a szabadidős tevékenységekhez árulnak majd kiegészítőket. A ház előtti nyitott teraszról indulnak majd a vízisíelők.

Ez a félsziget már sziget. Lesznek rajta padok is.
Ez a félsziget már sziget. Lesznek rajta padok is.

Lesz egy kis sziget is a tavon, itt csak a lazulásé lesz a főszerep. Eddig egy félsziget volt itt, de épp a sebesen dolgozó markolóknak köszönhetően a szemünk láttára vált szigetté, amit majd egy kis híd fog összekötni a parttal.

A domb majd eltűnik, és mindenki itt fog futni
A domb majd eltűnik, és mindenki itt fog futni

Ez most itt csak egy jó nagy dombnyi föld, de nem kell aggódni, itt fog majd keresztülhaladni a tavat körbeérő 1200 méteres rekortán futópálya, ahol akár este is edzhetünk, mivel végig ki lesz világítva. A kiszolgálóház és a futópálya között kap majd helyet a strandröplabda- és a strandfocipálya is, amelynek helyén jelenleg csak kamionok és munkagépek állnak.

Ha pedig bővebben szeretne hallani Tüskésrétről – és ami fontosabb: látni is akarja – akkor nézze meg videónkat!

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=rkr0cb0geQY” width=”670″]