Így szurkolhatunk a VB alatt Pécsen

Hacsak nem éppen a focit elutasító pécsieket szólítja meg, szinte mindegyik belvárosi kocsma, vendéglátóhely komoly beruházásokat indított el a vb miatt. Bár listánk soha nem lehet teljes, összeszedtük, az idei futball világbajnokság alatt merre nézhetjük meg az éjszakába is nyúló meccseket.

hirdetés

Szinte napra pontosan egy hónapon át tart csütörtök estétől a brazíliai labdarúgó-világbajnokság, amelyen összesen 32 csapat méri össze tudását. Néhány ember és kisebb baráti társaság még el-elfér a lakások nappalijában, viszont ha többen ülnek össze szurkolni, elkerülhetetlen, hogy nyakukba vegyék a várost.

Összeállításunkban – amely természetesen nem a teljesség igényével, csak a lehetőségeket felvillantva készült – abban igyekszünk segíteni, hol, milyen szolgáltatásokkal várják a pécsi szurkolókat.

A szabadtéri, tömeges eseményeket talán már nem befolyásolja a pár héttel ezelőtti szúnyoginvázó, ugyanis többször is irtották a vérszívókat, így – ha az időjárás is úgy akarja – felhőtlenebb szórakozásra számíthatunk, mint pár évvel ezelőtt.

Nevkó: óriáskivetítő

Pécs legsűrűbben lakott városrészében – az eddigi hagyományoknak megfelelően – ismét óriáskivetítő, lacikonyha és szurkolói sörkert várja a meccsnézőket. A belépés ingyenes, a fogyasztás természetesen pénzbe kerül a kertvárosi nevelési központnál.

A Kossuth téren zenekarok is fellépnek

Akik a belváros forgatagában keresnek helyet, azoknak szintén jó választás a Kossuth tér, ahol sörpadokkal várja a szurkolókat az egyetemi hallgatói önkormányzat és a sörfőzde kapcsolja be az óriáskivetítőt. Ha éppen nem lesznek meccsek, akkor pedig amatőr egyetemi zenekarok lépnek fel a színpadon. Pécs is hozzájárul a rendezvényhez, hiszen a város kivételesen ingyenesen adta át a tér használatát a szervezőknek, no meg a szurkolóknak.

A belvárosi sportkocsma

A beülős helyek közül kiemelkedik a kifejezetten sportrendezvények szerelmeseinek nemrég nyílt Király utcai Szektor Sport Bár. Az egykori Terranova helyén a derbik remek hangulatáról 20 darab HD-televízió, két kivetítő, JBL hangrendszer, valamint egy speciális aréna gondoskodik 400 négyzetméteren.

A Szektorban lelátó is van...
A Szektorban lelátó is van…

Nem blöffölnek

A Színház téri Blöff kocsma mindig is a sportrajongók egyik kedvelt helye volt. Az üzemeltetők most is hűek maradnak a hagyományokhoz: két tévén és kivetítőn is közvetítik a meccseket, még azokat is, amelyeket éjfél után rendeznek. Játék is, góltotó is lesz sörnyereményekért.

Cseh remekek foci mellé

Bár a csehek most nem jutottak ki a vb-re, a Flórián téri Bohémia Sörkonyhában a prágai kocsmákat idéző hangulat megmarad. Természetesen lesznek tévék, szám szerint három darab, és kedvezmények: minden gól után 5 százalék kedvezmény jár a csapolt sörök árából, így érdemes lesz szurkolni a találatokért.

Kézműves sörökkel…

A Művész Presszó nagyméretű tévével várja azokat, akik a kézműves söröket kedvelik. A művészesek új attrakciója, hogy a Ferencesek utcájában új hely is nyílik pénteken: az Egylet sörkertjében is adják a meccseket, s kínálnak hozzá csevapcsicsát, grillezett ételeket.

Kultúrkerti gólok, Eozin-módra

Májusban nyitott a nyugati várfalnál, s azóta is folyamatosan várja a vendégeket a N-Eozin Grillterasz csapolt sörökkel, grillezett és füstölt ételeikkel. Kivetítő és LED-fal gondoskodik a meccsnézések zavartalanságáról, de más sportok kedvelőinek lehetőségük nyílik egy kis petangra, darts-ra vagy asztaliteniszre is. A Király utcai már jól bejáratott Eozin Kávézó pedig hozza a megszokott meccs-formát: öt tévé és kivetítő minden meccset sugároz majd náluk az ígéretek szerint.

Lompos-vébé ingyen sörrel

A Káptalan utcai szabadtéri színpadnál sokan gyakran kortyolnak nagyokat a kiváló fröccsökből, a világbajnokság alatt mindezt egy nagyobb lapos tévé, később akár kivetítő társaságában is megtehetik. Gálánsak lesznek a hely gazdái, hiszen minden egyes gólnál az összes vendég egy újabb pohár pécsi sörrel nedvesítheti meg torkát teljesen ingyen. A feltétel: legyen ott a meccs kezdésére, s kérjen is legalább egy korsó sört. Addig tartanak nyitva, amíg a nemzeti tizenegyek játszanak.

Csinos ajánlat

A Várady Antal utcai Csinos Presszó kivetítővel gondoskodik a jóról, emellett a vb alatt még kuponfüzetet is adnak a focirajongóknak: minden tizedik sör ingyen lesz ennek birtokában.

Ingyen sört érhet a jó tipp a Murphy’s Pubban

A Murphy’s négy tévével adja meg a lehetőséget a szurkolóknak és a focistáknak, hogy minél jobb legyen a szórakozás. Lehet tippelni arra, hogy melyik csapat rúgja az első gólt vagy éppen mi lesz a végeredmény. Aki talál, egy korsó sört lel, s nyer.

Jobb mint otthon?

A Zsolnay úti Jobb mint Otthon tévével és kivetítővel, italakciókkal készül a vb minden meccsére, s az ígéretek szerint nyereményekkel is megdobnak bennünket, ha sikeresek vagyunk a házi góltotójukon. Kisebb kiegészítők és ingyenes sör lesz a jutalmak között.

Dirty Biker Bár: olcsóság az erősségük

Egy nagyméretű lapos tévével és igazán kedvező árú italokkal várják a vendégeket a Kertvárost a belvárossal összekötő négysávos felüljáró alatt, a Dirty Biker Bárban.

[box title=”Sokszor éjszakázunk” box_color=”#46ae51″]A meccsekből legtöbb alkalommal napi hármat adnak: a mi időnk szerint este hatkor, kilenckor és éjfélkor indulnak a mérkőzések a csoportkörök alatt. Az utolsó csoportkörben hatkor és tízkor lesznek találkozók, ugyanúgy ahogy az egyenes kieséses rendszerben. A mérkőzések elsősorban az M1-en lesznek láthatóak, ám amikor egy időben rendeznek két találkozót, akkor az M1 és az M2 párhuzamosan közvetít. Minden meccset megismétel másnap az M1, amelyen a nap első, 18 órakor kezdődő összecsapása előtt 45 perces összefoglaló műsor lesz. [/box]