Halálfélelemből szúrta hátba

A Zsaru Magazin cikkéből kiderül, hogy fél napon belül a társaival együtt azonosították a pécsi zsaruk azt a 17 éves fiatalembert, aki június 27-én éjjel két embert is megkéselt. Azt állítja, védekezésből szúrt – az egyik sértettet négyszer hátba.

hirdetés

Késelés miatt riasztották a rendőrséget Pécsre, egy éjszaka is nyitva tartó Bajcsy-Zsilinszky utcai kávézó parkolójába június 27-én 2 óra 45 perckor. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság tevékenységirányítási központja minden szabad járőrt és a forró nyomos csoportot is odaküldte. A helyszínen két életveszélyes és egy könnyű sérültet találtak, a mentők kórházba szállították őket.

– A helyszíni szemlével párhuzamosan megkezdtük az adatgyűjtést. A tanúk egyöntetűen azt állították, hat férfi kötözködött a szórakozóhely előtt dohányzó, beszélgető fiatalokkal. Beszóltak nekik: „Mit nézel? Kaphatsz egyet, ha akarsz valamit!” Aki kinyilvánította nemtetszését, pórul járt – vázolta a történteket Szilágyi Attila alezredes, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának vezetője.

A közterületi kamerák felvételén is látható, amint a helyi P. Attila (20), C. József (22) két 16 éves és két 17 éves társával rátámadt egy, a magatartásukat kifogásoló 23 éves férfira. Leütötték, majd amikor földre került, körbeállva rugdosták, az egyik 17 éves támadó pedig bicskájával négyszer hátba szúrta. Ekkor egy 24 éves orvostanhallgató, aki a napokban vette volna át diplomáját, odalépett, és felszólította a támadókat, hagyják békén a sértettet. Válaszul a 17 éves bicskás nagy erővel hasba szúrta. Ekkor egy 26 éves férfi próbált közbelépni, mire többen ütlegelték, rugdosták, elvesztette az eszméletét. A kórházban kiderült: fejsérülései nyolc napon belül gyógyulónak minősülnek.

A főkapitányság nyomozói pécsi kollégáikkal közösen rövid időn belül azonosították a támadókat, ötüket kora délutánra elfogták.

– A bicskás támadót nem találtuk otthon. Megtudtuk, versenyszerűen bokszol, az edzőjével is beszéltünk – folytatta az osztályvezető. – Egyszer csak megjelent a rendőrségen: „Hallom, kerestek.” Kihallgatásán azzal védekezett, ők nem akartak bántani senkit, őket támadták meg, csak védekeztek. Azt mondta, halálfélelme volt, azért szúrt, mert azt hitte, meg akarják ölni. Bicskáját egy közeli virágágyásban találták meg a helyszínelők. A többiek vallomásából kiderült, előző estétől Pécs belvárosában több szórakozóhelyen is jócskán fogyasztottak szeszes italt. A tanúvallomások és a kamerafelvételek a sértettek által elmondottakat támasztják alá – írja a lap.