Szétkapták a belvárost az egyetemisták!

Volt terpesztés, szódaeső, Super Mario, egy csapat véres zombi, és persze döbbenten ácsorgó járókelők. A PEN diákrektor-választásának csapatai csütörtök délután vonultak a Barbakán térről a Zsolnay Kulturális Negyedig. Az igazi karneváli hangulatot a PTE Brass Band és a Global Music Wagen biztosította. 

hirdetés

A Pécsi Egyetemi Napok egyik leglátványosabb és legdominánsabb része a diákrektor-választás, amelynek előkészületei már a téli hónapokban, jóval a PEN előtt megkezdődnek. Az elmúlt évek hagyományainak megfelelően az egyes kari csapatok egyéni, kreatív identitást találtak ki maguknak, amelyek köré teljes világot építettek jelmezekkel, és valami ütős kerettörténettel.

Idén kilenc kar szerveződött csapatba, csak az ÁOK és az IGYK maradt ki a szórásból. Különlegesség volt viszont, hogy most először külföldi hallgatóik is neveztek a versenybe.

– A diákrektor-választás egyszerre képviseli a hallgatók szabadabb, egyetemista életérzését, egyúttal a jótékonyság kapcsán a társadalmi szerepvállalás is szerepet kapott – így Pál Zsombor, az EHÖK rendezvényszervezője.

2015 diákrektorát a PEN utolsó napján választják meg.

És akkor lássuk az őrült pillanatokat!

PEN, diákrektor

PEN, diákrektor
Volt itt tánc…
PEN, diákrektor
Ez lenne az idei PEN villantása? 
PEN, diákrektor
Az ETK-s lányok nem bízták a véletlenre…

PEN, diákrektor

 

PEN, diákrektor
Jönnek! Jönnek!

PEN, diákrektor

PEN, diákrektor

PEN, diákrektor
És jöttek még közelebb is…

 

Nézd meg, hogyan indult a PEN 0. napja:

 

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=5ZxP-T5_jho&feature=youtube_gdata” width=”650″ height=”420″]