Ilyen az enyészetté váló FEMA fentről

A Youtube és a Vimeo videómegosztókon is megjelent egy kisfilm, amelyet egy drónos csapat, a Hungary Flyingeyes készített a minap. A kamerát szállító kis repülőeszköz segítségével bepillantást nyerhetünk a kilencvenes években virágkorát élő bevásárlóközpont mai állapotára. A képek megdöbbentőek.

hirdetés

Mint arról korábban beszámoltunk, az évek óta lakatlan, tavalyelőtt nyáron kiégett bevásárlóközpont helyzete abszolút nem tisztázott, ugyanis a ház nagyobb része egy hamburgi cég birtokában van, míg az üzletsorokon lévő helyiségek magyar vállalkozóké.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=IiQ0CZOarVw” width=”650″]

Korábban megírtuk: a németek már a tűz után elkezdték a bontást, amire a hatóság meg is adta az engedélyt, de azt az épület üzlethelyiségeinek magyar tulajdonosai megakadályozták.

A pécsiek egyfajta üzletet szeretnének kötni, mielőtt belemennek a bontásba. Ők ugyanis abban a hiszemben vásárolták meg az épületrészeket, hogy egy folyamatosan működő, jól prosperáló bevásárlóközpontban, illetve amellett működtethetik a boltjukat. Ez utóbbi pedig a németek miatt nem történhetett meg szerintük; jelenleg is bírósági eljárás folyik az ügyben.

Fotó és videó: Flyingeyes – youtube.com