Ilyen legyen a karneváli cuccod!

Vészesen közeleg a Pécs City Karnevál, amely a Pécsi Napok egyik legizgalmasabb programja. A rengeteg koncertre és szabadtéri bulira hétvégén valamennyi fiatal beöltözik, kisebb-nagyobb sikerrel. Segítünk, hogy miként is illik kinézni egy igazi karneváli eseményen.

hirdetés

A Pécs City Karnevál a 17-én induló Pécsi Napok egyik eseménye, szeptember 19-20-án lesz számos helyszínen. A részletes programért látogassunk el a Pécsi Napok honlapjára ITT, vagy a karnevál hivatalos Facebook-oldalára ITT.

Ha többen öltünk maskarát, érdemes a csapat erejében gondolkodnunk. Akár Quentin Tarantino-karaktereknek öltözünk, akár a Bosszúállók szuperhőseinek, csapatban nagyobb látványosság leszünk, mint egyenként. De beöltözhetünk Disney-figuráknak, minionoknak, Tini Ninja Teknőcöknek és egyéb filmes karaktereknek is.

Karneváli ötlözet első

A hölgyeken a csili-vili, karneváli fehérnemű szett biztosan megjelenik majd, de azért ezzel illik óvatosan bánni. Ha túl sokat mutatunk meg, túl sok szempár fog ránk szegeződni. Ha emellett a megoldás mellett tesszük le a voksunkat, választhatunk nagy tollakból kreált, és csillogó strasszos kiegészítőket is. Ezek miatt azonban érdemes jelmezkölcsönzőhöz fordulni, hacsak nincs otthon egy ilyen szettje valakinek – amit erősen kétlünk.

A merészebbek a testfestést is kipróbálhatják, bár attól mindenkit szeretnénk óva inteni, hogy teljesen meztelenül díszelegjenek a hétvégi eseményen, mint azt ahogy néhány mediterrán országban teszik a hölgyek a karneválok alkalmával. Ha már egy-egy testrészünket, végtagunkat megfestetjük, azzal is izgalmas karneváli látványt nyújthatunk.

Karneváli ötlözet második

Bohócnőnek is öltözhetünk, ennél a megoldásnál viszont a végtelenségig figurázhatjuk öltözetünk. A smink a legfontosabb, ezért csak akkor legyünk bohócnők, ha az átlagosnál jobb a kézügyességünk, és el tudunk készíteni egy bonyolultabb sminket is. Adunk néhány vizuális tippet is:

A ‘bohém chic’ színes, virágos, csipkés ruhakölteményei azok, amelyek nem igényelnek semmilyen kreativitást, és biztosan valamennyien találunk édesanyánk hagyatékai közt kincset érő darabokat. A kerek lencséjű szemüveg, virágos felsők, bohém kalapok, fejpántok, kiegészítők mind beleillenek ebbe a stílusba, válogassunk bátran, és ne legyünk szégyenlősek!

Bohém csaj

Ha nem akarunk nagy kreativitást és időt belefektetni a jelmezünkbe, elég, ha csak szerzünk egy karneváli maszkot, és felöltözünk csinosan. Már így is többet tettünk kinézetünkért, mintha csak egyszerűen, utcai ruhában jelennénk meg. Így is érdemes azonban odafigyelni a divatra, erre is mutatunk néhány összeállítást.

 

Képek forrása: Pinterest.com