Rengetegen fogtak össze még tavasszal azért, hogy a daganatos megbetegedéssel küzdő, vagy már meggyógyult gyermekeknek egy felejthetetlen napot adjanak. Május 27-én különleges gyermeknapot szerveztek számukra Nagykozárban, ahol egy egyedülálló naptár elkészítésén dolgozott egy fiatal csapat a számos program mellett.

Josh Rossi amerikai fotóstól indult el az a kezdeményezés, amit a Pécs melletti Nagykozárban is megvalósítottak a közelmúltban: súlyosan beteg gyermekeket alakítottak át filmes hősökké. A jótékonysági kezdeményezést Mester Luca sminkmester, Zsolnai Gergely fotós, a Filming in Pécs és az RG Stúdió csapata indította el a Tölösi Péter Alapítvánnyal közösen.

A fotózást május 27-én egy jótékonysági gyermeknap keretében tartották, ahol közel negyvenen dolgoztak azért, hogy a gyermekeknek egy felejthetetlen napot adjanak.

Az elkészült fotókból egy naptárat készítettek, amelynek átadó ünnepségét június 17-én tartották a Tölösi Péter Rehabilitációs Központban. A tervek szerint egyébként értékesíteni is fogják az elkészült naptárakat az alapítvány javára.

Fotók: Tukacs Zoltán

Az átadót minden szülő és gyermek izgatottan várta, ahol minden modell személyesen vehette át a saját naptárát és óriásposzterét, amelyen mesehősként pózol.

Képek: Zsolnai Gergely

Támogassa Ön is a Tölösi Péter Alapítványt
Június 19. és 25. között, valamint július 4. és 6. között napközit és tábort rendez az alapítvány, amire az anyagi támogatás mellett felajánlásokat is várnak. Ilyenek lehetnek például belépőjegyek a Pécsi Állatkertbe, a Mecsextrémbe, a Planetáriumba vagy esetleg az Abaligeti Cseppkőbarlangba, de egy kislétszámú csoport szállítása is nagy segítség lenne. Ezek mellett az alapítvány folyamatosan várja a tartós élelmiszerek, tisztítószerek, sporteszközök, társasjátékok felajánlását.
hirdetés

Hirdetés