Ilyen sétány még nem volt Pécsen

Mától már utcatábla is megemlékezik a pécsiek összefogásáról, és városszépítő akciójáról – a Krisztina tér és a Viktória utca közötti sétány, ahol májusban 16 ezer palántát ültetett el 1500 iskolás és civil közösen, mától a „Guinness-rekord sétány” büszke nevet viseli. Ráadásul tavasztól a most elültetett árvácskák is díszítik majd a területet. 

hirdetés

Májusban egy óra leforgása alatt elorozta a város Budapest Guinness-rekordját azzal, hogy alig egy óra leforgása alatt 1500-an több mint 14 ezer virágpalántát ültettek el mintegy 1500 négyzetméteren a „Virágos Kertváros” program részeként.

Most visszatértek a kisiskolások a helyszínre, hogy újra lapátot ragadjanak. Mivel májusban egynyári palánták kerültek a földbe, a nyár pedig véget ért, ezúttal árvácskák kerültek a földbe.

guinness sétány, hl2
Szorgosan dolgoztak a fiatalok

Csizi Péter országgyűlési képviselő elmondta, mindannyiunk közös sikere az, hogy Pécs bekerült a Guinness-rekordok könyvébe.

– Jó érzés elmondani, hogy világrekorderek vagyunk, cél, hogy sokáig megőrizzük ezt az emléket, ezért minden évben újabb virágokat fogunk elültetni – mondta a politikus. – Aki erre jár és elhalad a sétány táblája mellett, tudni fogja, hogy itt egyszer rengeteg pécsi gyűlt össze, hogy közös munkával szépítse a várost – tette hozzá.

guinness sétány, hl7
Egy plakett is bizonyítja a rekord hitelességét

Az Apáczai Nevelési Központ diákjai, akik a rekorddöntésben és a mostani ültetésben is segítettek, a Mosolymanó Egyesület által kerámiából készült emlékplakettben részesültek.

guinness sétány, hl8
Az iskolások is kaptak egy kis emléket